Schladming-Dachstein régió 3D-s térképe

2015. május 22.

print

Schladming-Dachstein régió 3D-s térképe

A régió új 3D-s térképe megkönnyíti a vendégeknek a tervezést és az orientációt a Schladming-Dachstein régióban: az okostelefonon és tableten, valamint offline is elérhető térképen megtalálható a régió mind a 162 túraösvénye és kerékpáros útvonala.

A régió új 3D-s térképe megkönnyíti a vendégeknek a tervezést és az orientációt a Schladming-Dachstein régióban: az okostelefonon és tableten, valamint offline is elérhető térképen megtalálható a régió mind a 162 túraösvénye és kerékpáros útvonala.

A stájer Schladming-Dachstein üdülőrégió egy új interaktív, háromdimenziós térkép segítségével mutatja be az érdeklődőknek túra- és kerékpárútvonalait. A digitális térkép a nagyfelbontású, háromdimenziós képek és a részletes útvonalleírások mellett tartalmazza a túrára vonatkozó GPS adatokat, a nehézségi profilt, a szintkülönbségeket, az alternatív útvonalakat, valamint a közelben található hegyek és menedékházak nevét is. A 3D-s térkép számítógépen, valamint alkalmazás formájában mobileszközökön is elérhető.

„Ezzel az innovatív szolgáltatással szeretnénk a vendégeinknek olyan egyszerűvé és praktikussá tenni a túrák tervezését, amennyire csak lehet” – meséli Mathias Schattleitner, a Schladming-Dachstein régió turisztikai igazgatója. „A háromdimenziós térképnek köszönhetően a vendégek pontos képet alkothatnak róla, hogy milyen hosszú túrával van dolguk és mennyi szintkülönbséget kell leküzdeniük, milyen a túra karakterisztikája, milyen technikai és erőnléti kihívásoknak kell megfelelniük. Amikor pedig a vendégek megérkeznek a régió csodás hegyei közé, a térkép jelentős mértékben megkönnyíti számukra az orientációt. A még színvonalasabb üdülés mellett ez további biztonságot is garantál a hegyekben.”

Az interaktív regionális térkép egy LEADER projekt keretén belül, Stájerország és az Európai Unió támogatásával valósult meg, szoros együttműködésben a német 3D RealityMaps céggel. A vállalkozás saját fejlesztésű, valósághű 3D-technológiájával piacvezetőnek számít. A tájegységek egyedülállóan valósághű megjelenítése a nagy felbontású légi felvételeknek és Stájerország egy speciális terepmodelljének köszönhető, amely az egész tartományt a legkisebb részletekig, egészen a fákig és az épületekig leképezi. Ez az ábrázolási forma pontos képet ad a távolságokról, a szintkülönbségekről és a terepviszonyokról.

A 3D RealityMap hasznos információkat kínál a régió infrastruktúráját illetően: számos adatot találhatunk a térképen a helyi orvosokról, a bevásárlási lehetőségekről, a vendéglátóhelyekről és a tömegközlekedési eszközökről, valamint a Schladming-Dachstein Sommercard üdülőkártya legérdekesebb attrakcióiról is.

A számítógépes verzió (Windows és Mac) és a mobilalkalmazás (iOS és Android) is tartalmazza az összes túraútvonalat, az útvonal leírásával és szintkülönbségekkel. A 3D-s térképet természetesen letölthetjük okostelefonunkra vagy tabletünkre is, így offline verzióban is elérhető és a hegyekben nincs szükségünk internetkapcsolatra.

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play