Ismét gyerekeké Fraknó vára!

2015. július 9.

print

Ismét gyerekeké Fraknó vára!

A hétvégén elkezdődött Ausztria egyik legnagyobb gyermekfesztiválja: az idén immár 19. alkalommal járulhatnak Forfel váregér elé kis alattvalói. Fraknó, a Fantasztikus vár július 11-től augusztus 2-ig régi, jól bevált programokkal, de újdonságokkal is várja a vendégeket.A hétvégén elkezdődött Ausztria egyik legnagyobb gyermekfesztiválja: az idén immár 19. alkalommal járulhatnak Forfel váregér elé kis alattvalói. Fraknó, a Fantasztikus vár július 11-től augusztus 2-ig régi, jól bevált programokkal, de újdonságokkal is várja a vendégeket.

 


Az idén is megrendezésre kerülnek a hagyományos programok, mint a lovagi torna, a bajvívás, a legkisebbek számára bábszínház hozza közelebb a lovagok és udvarhölgyek világát. Az idei szezon újdonsága lesz „Az arany kastély kincse“ című musical, Gerhard Krammer szerzeménye. A darabban általános iskolás gyerekek is játszanak.

 


A népszerű programot évente átlagosan mintegy 21.000 látogató keresi fel, így a 2014. évi szezonban, megrendezésének 18. évében a 400.000-dik látogatót üdvözölhették a vendéglátók. 

A rendezvénynek természetesen magyar nyelvű munkatársa is van, így a magyar nyelvet is lehet használni. A magyar látogatókat magyar programfüzet és honlap is segíti. A helyszínen német és magyar nyelvű feliratok igazítják útba a látogatókat. 1997-óta több, mint 320.000 vendég kereste fel a Fantasztikus Fraknó Várát. A vendégek mintegy 10-13 százaléka magyar.

Forfel 2015-ben július 11-től augusztus 2-ig fog időzni a várban a hétvégi napokon. A mostani szezon újdonsága, hogy a rendezvénytervezetbe bevonnak két pénteki napot is (július 17-ét és 24-ét), eddig ugyanis kizárólag a szombati és a vasárnapi napok szerepeltek a fesztivál naptárában. Ezenkívül október 31-én közös gyerekprogramot is szervez a vár halloween alkalmából.

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play