Olcsóbbak és jobbak a burgenlandi strandok

2015. július 9.

print

Olcsóbbak és jobbak a burgenlandi strandok

Nem drágább és jobb – ezért jönnek a burgenlandi a határhoz közel élő magyarok. Így sokan Vas megyéből inkább ausztriai fürdőhelyekre, strandokra járnak hűsölni, nem pedig a vasi vizek mellé. Bőven válogathatnak, Burgenland tartományban 46 strand és fürdő várja a vendégeket.Az osztrák–magyar határhoz közeli Lékán, vagyis Lockenhaus fürdőhelyén is jórészt kőszegiek pihennek a medence mellett. A kőszegieket az egyik helyi egyesület szervezésében autóbusszal szállítják a lékai strandra. Családok, párok, fiatalok és idősebbek is szívesen látogatják. Azt mondták, inkább ide jönnek, mint Vas megyei fürdőkbe. A kiszolgáló személyzet nagyon kedves – és nem is egy itt dolgozó magyar.

A lékai strand minden nap nyitva van, a felnőttek 4,40 euróért, a gyerekek fele ennyiért válthatnak jegyet, a nyitva tartás utolsó óráira pedig még feleződik ez az összeg.

De Rohonc/Rechnitz strandja is magyar szótól hangos. Teljesen más, mint a kőszegiek kedvenc fürdőhelye: természetes víz, óriási halakkal, egy erdő közepében. A tó a Faludi-völgyben van, amit 1961 és 1964 között a Rohonci-patak vizével töltöttek fel, így lett strandolásra is alkalmas tó. Korán van a naplemente a kis völgyben, így 17 óra után már nem kérnek belépőt a rohonci strandra. Addig pedig, akárcsak Lékán, 2-5 euró a jegy. Bérletet is lehet váltani, akár egész nyárra, nem horribilis áron.

A vendéglátóhelyek egyszerűek és viszonylag olcsók ezeken az ausztriai strandokon. Fejenként ezer forintból meg lehet ebédelni és a fagylalt, jégkrém is ugyanannyiba kerül, mint az üzletekben.

És ez csak kettő volt a 46 burgenlandi fürdő és strand közül. De például Sopronkeresztúr/Deutschkreutz strandját vagy a récényi/Ritzingi tó-fürdőt szintén nagy számban a Sopron és környéki magyar strandolni vágyók lepik el nagy előszeretettel.

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play