Műalkotások a bevásárlókocsiban

2015. szeptember 20.

print

Műalkotások a bevásárlókocsiban

2015. október 14-én nyílik meg a 9. Bécsi Kunstsupermarkt, ahol a látogatók kortárs művészek egyedi alkotásait vásárolhatják meg „diszkont” árakon. A projekt célja, hogy minél közelebb hozza az emberekhez a művészetet és népszerűsítse az egyedi darabok gyűjtését.2015. október 14-én nyílik meg a 9. Bécsi Kunstsupermarkt, ahol a látogatók kortárs művészek egyedi alkotásait vásárolhatják meg „diszkont” árakon. A projekt célja, hogy minél közelebb hozza az emberekhez a művészetet és népszerűsítse az egyedi darabok gyűjtését.

 


A Mariahilfer Straße 103-as szám alatt immár kilencedik alkalommal nyitja meg kapuit a bécsi művészeti bazár, a Kunstsupermarkt. A kiállítás idei témája Bécs város és lakói, a kiállított művek átfogó képet festenek az osztrák főváros életéről. A szervezők megfogalmazása szerint „ezek humoros, kritikus vagy érzéki művek, melyek új szemszögből tekintenek Bécsre és természetesen kedvező, Kunstsupermarkt-árakon kaphatók.”

 


Peer Cabon: Was ist Wien?
(c) KunstsupermarktChristian Stangl: O.T.
(c) Kunstsupermarkt


„Was ist Wien?” téma 13 országból 90 művészt ihletett meg, akik között fiatal diákokat vagy akár nemzetközileg elismert művészeket is találunk. Összesen 5.000 műalkotást állítanak ki, többnyire grafikákat, akvarelleket, akril- és olajfestményeket, fotókat és szobrokat is. A megvásárlásra kínált művek mind egyedi darabok, az árak 59 és 330 Euró (nagyjából 18.000 – 100.000 Forint) között mozognak.

 


Kunstsupermarkt
(c) KunstsupermarktKunstsupermarkt
(c) Kunstsupermarkt


A Kunstsupermarkt nagyban hozzájárul a műgyűjtés népszerűsítéséhez. Itt nemcsak a galériák és múzeumok állandó közönsége fordul meg, hanem szélesebb réteget ér el és sokakat csábít akár első egyedi műkalkotásuk megvásárlására. A rendezvény évente 30.000 látogatót vonz, ezáltal a kortárs osztrák művészet egyik legnagyobb eseményének számít.

 


Művészek a kiállítás felépítésénél
(c) KunstsupermarktKunstsupermarkt
2015. október 15 – 2016. január 16.
Kiállításmegnyitó: 2015.október 14. 17:00 órától
1060 Bécs, Mariahilfer Straße 103

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play