Elmarad Lyonban a Fény Ünnep

2015. november 11.

print

Elmarad Lyonban a Fény Ünnep

A Fény Ünnepe a leghíresebb és legnépszerűbb ünnep Lyonban. A terror fenyegetettség miatt idén nem tartják meg a karácsonyi ünnepeket beharangozó négy éjszakán át tartó eseményt.





A Fény Ünnepe (La Fête des Lumières) a leghíresebb és legnépszerűbb ünnep Lyonban. Minden évben december 8. körül a Szűz Máriára emlékező és a karácsonyi ünnepeket beharangozó négy éjszakán át tartó esemény alatt a fényé a főszerep. Az Európa szerte egyedülálló ünnepség alatt négy millió látogató fordul meg Lyon-ban.





A Fény Ünnepe alatt Lyon fényárban úszik, látványos elemekkel és színekkel világítják meg a város fő látványosságait és épületeit. A fesztiválon minden évben művészek, designerek tucatjai mutathatják meg tehetségüket. A szervezők csak annyit kérnek tőlük, hogy fényinstallációikhoz úgy használják a várost, a parkokat, épületeket, színházakat, nagyjából mindent, mint valami hatalmas hátteret.











A fesztivált fele részben a város, fele részben pedig olyan cégek támogatják, amelyek számára a Fény Ünnepe kiváló lehetőséget nyújt a bemutatkozásra. Olyan technológiai újításokat láthatunk itt, amelyek arról tanúskodnak, hogy komoly kapcsolat lehet a kultúra, az ipar, az üzlet és a turizmus között.


Kapcsolódó hírek





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play