Téli vakáció a családbarát Alsó-Ausztriában

2015. december 30.

print

Téli vakáció a családbarát Alsó-Ausztriában

Csupán néhány óra autóút Magyarországról és máris a hófedte Alsó-Ausztriában vagyunk. Alsó-Ausztria síterepei nemcsak egy egynapos kirándulásra kiváló úti célok. A sípályákon túl szánkókalandok, hóbakancsos és téli kirándulások, vagy éppen havasszános túrák nyújtanak felejthetetlen élményeket. A kellemes pihenésről pedig számos hütte gondoskodik a hegyekben.

Családi lesiklópályák: St. Corona, Annaberg, Mönichkirchen Mariensee, Lackenhof-Ötscher síterepei

Igazi gyermek síeldorádóként jellemezhetjük a St. Corona am Wechselen található családi síközpontot a Bécsi Alpokban. A Budapesttől csupán 296 km-re található családi síterep hóágyúkkal, valamint 350 méter hosszú tányéros lifttel várja a legkisebb látogatókat. A sípályák kis ördögeinek és szüleiknek egy 90 méteres, fedett varázsszőnyeg és egy 9 méteres varázsszőnyeg áll rendelkezésre. A téli játszótér hódombján, illetve a bobvilág szánkópályáján pedig önfeledten tombolhatnak a gyerekek. A tökéletes téli pihenést sí és snowboard tanfolyamok teszik teljes egésszé, melyek magyar nyelven is látogathatóak.

 


A Mostviertelben található Annaberger Lifte kicsiknek és nagyoknak egyaránt megfelelő kikapcsolódási lehetőséget biztosít. A síterep 17 kilométernyi pályával és felújított liftekkel várja látogatóit. A felvonók hat éves kor alatt ingyenesen használhatók. A sípályákon túl egy természetes szánkópálya, egy lovarda és havasszános kirándulások teszik változatossá a téli üdülést. Az annabergi síiskolák pedig szeretettel várják mind a gyerekeket, mind a tapasztaltabb síelőket.

A Schischaukel Mönichkirchen-Mariensee szintén tökéletesen kielégíti a gyerekek minden igényét. 13 pályakilométer, egy családi lesiklópálya és egy gyakorlóliftekkel ellátott gyerekvilág gondoskodik a téli kalandról. Akik pedig az igazi akciót kedvelik, azokra egy funpark vár. Kikapcsolni és lazítani a hütték rattan strandkosaraiban és nyugágyaiban nyílik lehetőség. A síiskolákban kiválóan képzett síoktatók várják a tanulni vágyókat.

 


A Lackenhof am Ötscheren a kellemes és otthonos Ötscherdorf kényelmeit élvezheti az egész család. Itt a kikapcsolódás során az autót sem kell használni. A közkedvelt sírégió az Ötschernél hóbiztosnak számít és mindennel rendelkezik, mely egy tökéletes családi síúthoz szükséges. A legkisebbeket a Sunny Kids Park varázsszőnyeggel és gyermekfelügyeleti lehetőséggel várja. A kicsit nagyobbak egy izgalmas Cross Trail pályán próbálhatják ki tudásukat, míg a freestyler síelők és snowboardosok a Snowpark pályáin csúszhatnak le.

Az Ötscher lábánál fekvő kedélyes-családias hegyi faluban a szállodák és panziók szinte a pálya szélén állnak. Kilenc felvonó gondoskodik arról, hogy a síelők a 19 kilométernyi pályát arányosan használhassák. Egy négyszemélyes felvonó közvetlenül a Kleiner Ötscher állomáshoz, egy kétszemélyes pedig az Ötscher Schutzhaushoz visz fel. A sífutás szerelmesei 21 kilométernyi, táblákkal jól jelzett, három különböző nehézségi fokú pályának örülhetnek, a téli túrázok pedig több mint 10 kilométeres útvonalnak. A gyerekek és a felnőttek egyaránt imádni fogják a téli túrázást a szelíd „Ötscherlámákkal”.

A Lackenhof síterület azért is ideális a kisgyermekes családok számára, mert a Schneemann-jeggyel tíz év alatti gyermekek (2006-ig) az egyik fizető szülővel csupán napi 2 euróért síelhetnek. A napijegy felnőtteknek 37,00, gyerekeknek 21,00 euro

A Salamander sírégió Losenheimban Puchberg am Schneebergnél mindenkinek ideális téli úti cél. A hét pályakilométerrel rendelkező síterep ugyan nem a legnagyobb, viszont bizonyára az egyik legbarátságosabb. Különösen a családok körében kedvelt a gyerekvilág varázsszőnyege, a 150 méter hosszú gyakorlólift, a mesefigurás szlalom és a sípálya kabalája. Ezt egészíthetjük ki egy kirándulással lovasszánon, korcsolyázással a természetes koripályán vagy egy gyors lesiklással a szánkópályán.

 


„Csak lesel – téli kalandszünet Alsó-Ausztriában”

A „Csak lesel” vendéglátók felejthetetlenné teszik a síutat az egész család számára. Vad szánkó- és pályakalandok, éjszakai fáklyás kirándulások, séták befagyott vízesésekhez, hógolyócsaták és állatetetés várja a kicsi és nagy kalandorokat. A kellemes pihenésről pedig a süti sütés gondoskodik a pékműhelyben vagy épp a lovasszán a behavazott tájon. A vendéglátók az egész családot egy felejthetetlen téli üdüléssel ajándékozzák meg!

A nagyobbak is megtalálják számításaikat Alsó-Ausztriában: Göstling-Hochkar, Zauberberg-Semmering, Gemeindealpe-Mitterbach

Göstling-Hochkar, 1800 méter magasan Alsó-Ausztria legmagasabban fekvő és leghóbiztosabb síterepe, a családokat és a carving, valamint a freeride szerelmeseit egyaránt kiszolgálja, hiszen változatos pályák, egy Funpark és számtalan lehetőség található itt a pályákon túl is. 10 modern lifttel és 19 pályakilométerrel rendelkezik a síközpont. Göstlingben a pályákon túl is számos élmény várja a látogatókat, mint pl. fantasztikus hóbakancsos és téli kirándulások, egy természetes szánkópálya, romantikus kiruccanások lovasszánnal vagy mindezek záróakkordjaként egy kis lazítás a melegvizes Ybbstali Sófürdőben. A napijegy felnőtteknek 37,00, gyerekeknek 21,00 euro. Schneemann-jeggyel tíz év alatti gyermekek (2006-ig) az egyik fizető szülővel csupán napi 2 euróért síelhetnek.

 


A mintegy 1360 méteres Zauberberg (Varázshegy) Semmering egy varázslatos síterep, mely családoknak és versenyzőknek, valamint snowboardosoknak egyaránt tökéletes kikapcsolódást ígér. Az összesen 14 pályakilométer a FIS világbajnoki pályától a freeride arénán és családi lesiklópályán át egészen a Split-Fun-Parkig terjed, mely 16 akadállyal várja a carvingolókat, illetve a power-síelőket. Egyedülálló az éjszakai síelés is, mely 18 órakor hat frissen preparált pályán indul és persze az Après-Ski és hütte bulit is magában foglalja. A sípálya nyújtotta örömök mellett a terület Alsó-Ausztria leghosszabb természetes szánkópályájával is büszkélkedhet, mely fantasztikus 3,5 kilométere teljesen új dimenziókat nyit meg a szánkózás megszállottai előtt. Az élmény-szánkópálya a felvonó hegyi állomásánál kezdődik és villámgyors lecsúszásra invitál. A völgyállomás mellett kölcsönözhetőek egy- vagy kétszemélyes szánkók. A pályák mentén az Enzianhütte, a Liechtensteinhaus, a Hirsch’n Alm és a Seewirtshaus csalogat finomságokkal.

 


A Gemeindealpe Mitterbach a mariazelli vasút mentén található és tuti tipp a mostvierteli síterepek között. Négy lift és 15 pályakilométer gondoskodik a felejthetetlen mélyhavi síelésről és hütte bulikról. A kiterjedt freeride terepnek, Alsó-Ausztria legmeredekebb természetes lesiklópályájának, a közkedvelt, akadályokkal ellátott Snowparknak, a tartomány leghosszabb családi lesiklópályájának, a szélsebes Speedpályának és az egyedülálló alpesi panorámának köszönhetően a Gemeindealpen felejthetetlen élményekkel leszünk gazdagabbak. A sípályán túl is adódik lehetőség sportolásra, mint pl. korcsolyázás vagy jégteke a falu főterén, valamint kirándulás a hófedte tájban az Erlauf tóhoz vagy a tó körül.

Próbasíelés Alsó-Ausztriában!

A próbasíelést olyan felnőtteknek ajánlják, akik ki szeretnék próbálni ezt a sportágat. Próbasíelésre 2015. december 12-től 2016. február 27-ig van lehetőség szombatonként egy-egy kijelölt sírégióban 13 és 16 óra között. A három órás alaptanfolyam tartalmazza a felszerelést, a felvonó költségét és az oktatást. Az ár személyenként 54 euro. A tanfolyamok egy részét magyarul is tartják, mint pl. a Hochkaron 2016. 01. 02. és 2016. 02. 06-án, Lackenhofon 2016. 01. 09. és 16-án, valamint 2016. 02. 20. és 27-én, és St. Coronan 2016. 01. 23., 02. 13. és 02. 20-án.

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play