Alsó-ausztriai kalandszünet vagány gyerekeknek

2016. május 1.

print

Alsó-ausztriai kalandszünet vagány gyerekeknek

Egy kirándulási és kikapcsolódási célpontokban, valamint programokban gazdag környék várja a családokat Alsó-Ausztriában egész nyáron. A régió az idei nyárra egy új családi nyaralásra felszólító kampányt is életre hívott Kalandszünet vagány gyerekeknek címmel.

Az Európa szívében található Alsó-Ausztria évszaktól függetlenül népszerű a magyar kirándulók körében. A régió jó megközelíthetőségének és infrastruktúrájának köszönhetően sokan töltenek itt hosszabb-rövidebb vakációt. Ezt támasztják alá a statisztikai adatok is: 2015-ben Alsó-Ausztriában több mint 133.000 magyar vendégéjszakát regisztráltak, mely meghaladja a 2014-es adatokat is. Az összesítések alapján az is megfigyelhető, hogy a belföldi, és a német turisták után a tartomány továbbra is a magyar vendégek körében a legnépszerűbb. Hogy miért?A különleges földrajzi fekvése mellett Alsó-Ausztria gazdag kulturális örökséggel is rendelkezik. Bizonyára sokan ismerik a Melki apátság impozáns épületeit vagy a wachaui tájképet, amely nemcsak borairól és romantikus várromjairól híres, hanem a Duna menti kerékpárútról is. Az alpesi és pannon éghajlati zónák találkozási pontjaként páratlanul sokszínű táj várja itt a turistákat a Bécsi Alpok hegyvonulataitól a Duna kanyarulatain át egészen az Ötscher-vidék szurdokaiig. Így télen a határhoz közeli családi síterepek, mint pl. Hochkar és Mönichkirchen, tavasszal és ősszel a rendkívül jól kiépített kerékpárútvonalak, mint pl. a Dunai vagy a Traisental kerékpárút, és nyáron az Alpok csodálatos hegyvonulatai vonzzák a túrázni, sportolni és kikapcsolódni vágyókat.

A régió nagy hangsúlyt fektet a családi kikapcsolódásra. Ezért az idei nyárra egy új családi nyaralásra felszólító kampányt hívott életre Kalandszünet vagány gyerekeknek címmel. Az együttműködésben eddig majd 40 szállásadó vesz részt, akik célja, hogy a gyerekek nap mint nap új kalandokkal és különleges élményekkel gazdagodjanak. Egy kis ízelítő a programok közül: íjászat és fürdés a természetben, állatsimogatás, tábortűz, szénagyűjtés, munkálkodás egy bio-gazdaságban és sok hasonló kaland várja a bátor gyerkőcöket. Ezt a szállásadók garantálják.

További infó: itt

 

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play