Zenés kavalkád a bécsi piacokon

2016. május 4.

print

Zenés kavalkád a bécsi piacokon

Kísérleti jelleggel este 9 óráig tarthat nyitva két bécsi piac, hogy így vegyék fel a versenyt az élelmiszerüzletekkel. Ha sikeres lesz a teszt, augusztustól az összes piac követheti a példájukat. A többiek addig zenés programokkal igyekeznek vevőket csábítani.

Az árusok, a vásárlók és a kerületek is régóta szorgalmazzák az osztrák fővárosban, hogy este is nyitva tarthassanak a piacok, mert csak így lehetnek igazi versenytársai az élelmiszerüzleteknek. A 15. kerületi Schwendermarkt és a 12. kerületi Meidlinger Markt most zöld utat kapott, és augusztusig este 9-ig lehetnek nyitva. Ha sikerrel zárul a négyhónapos tesztidőszak, Bécs további 24 piaca is követheti a példájukat.


Copyright: Mario Lang

Mindkét piac fontos szerepet játszik a környék lakóinak friss árukkal történő ellátásában. A Meidlinger Markt a két világháború közötti időszak óta működik a Reschgasse és a Niederhofstraße között, és híres az itt kínált zöldség és gyümölcs valamint húsáru kiváló minőségéről.

A Mariahilferstraße csendesebb részén található Schwendermarktot 1833-ban alapították és sokáig halpiacként működött. A hanyatlófélben lévő piacot 2002-ben átépítették és felújították, így ismét fontos helyszíne lett a Schwendergasse és környéke közösségi életének.

A kísérlet ideje alatt a két piacnak kötelező betartania a meghosszabbított nyitvatartást, mert a piacfelügyelet fokozottan ellenőrzi, hogy élnek-e a lehetőséggel.

De nem csak a hosszabb nyitvatartás vagy a szép áruk miatt érdemes ellátogatni májusban a bécsi piacokra: péntekenként és szombatonként 11 és 13 óra között élőzenével és meglepetés-előadásokkal igyekeznek kedvet csinálni a piacozáshoz. A nyolcadik alkalommal megrendezett Zenepiac programban a Rochusmarkt, a Brunnenmarkt, a Naschmarkt, a Meidlinger Markt, a Karmelitenmarkt, a Vorgartenmarkt, a Biobauernmarkt Freyung és a Kutschkermarkt vesz részt. Az első koncert május 6-án lesz.

Részletes program itt: http://www.basiskultur.at/projekte/musikmarkt/

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play