A hegyibringázás szerelmeseinek: Salzkammergut Trophy

2016. május 20.

print

A hegyibringázás szerelmeseinek: Salzkammergut Trophy

42 nemzet több mint 4.500 résztvevőjével a 2016. július 8-10-én megrendezett Salzkammergut Trophy Ausztria legnagyobb MTB maratonja. Az UNESCO természeti világörökségén, a Hallstatt-Dachstein-Salzkammergut régión keresztül vezető hosszú útvonal Európa legimpozánsabb maraton távjai közé sorolható.

Bad Goisernben a versenyek között a résztvevőket a már jól bevált keretprogram várja: monociklis downhill, Junior Trophy, helikopteres panorámarepülések, díszsátor, Ö3 disco, lelátók, tésztaparty, Expo Area és még sokminden más.A Trophy leghosszabb távja 211,3 km hosszú, és hihetetlen 7.119 méter szintkülönbséggel büszkélkedhet, ezzel kivívta magának Európa legkeményebb MTB-maratonjának címét. A kiesők hányada 30 és 50% között mozog. Az extrém táv a kiváló kondíció mellett elsősorbantechnikai tudást és mentális erőt követel meg a versenyzőktől.

A szervezők kiemelten törekednek az újoncok mountainbike iránti érdeklődésének felkeltésére és lelkesedésének támogatására. Itt minden célcsoport megtalálja a számára legmegfelelőbb távot. Az időkorátozások úgy lettek kialakítva, hogy egy alig 10 km/h-s átlaggal még senkit nem zárnak ki a versenyből. Útközben számtalan frissítő állomás vár a versenyzőkre, a célban pedig egy masszőrcsapat gondoskodik a gyors regenerációról.
Függetlenül attól, hogy a résztvevő a 22,1 km-es próbamaratonnak (688 m szintkülönbség), a 37,9 km-es (1.114 m szk), az 53,5 km-es (1.543 m szk), a 61,0 km-es (2.074 m szk) a 73,6 km-es (2.446 m szk) vagy a 119,5 km-es (3.848 m szk) távnak vág neki - a célegyenesben minden befutót győztesként ünnepelnek, és minden indulónak egyenlő esélye van a főnyereményre. Az eredményhirdetés után a még jelen lévő résztvevők között 6.500,- Euro értékben kerülnek tárgyi nyeremények kisorsolásra.

 2016-os újdonság a 36 km-es eMountainbikes verseny. Itt három szakaszt értékelnek – két meredek emelkedőt, valamint egy igényes trailt a völgyben, miközben azért a teljes távot egy bizonyos időkorláton belül kell teljesíteni. Ezen az újonnan kialakított távon csak az boldogul, aki kitartó, jó technikával rendelkezik, és energiáit megfelelően osztja be.

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play