Keresse nyáron Bécsben a sárga kapaszkodókat!

2016. augusztus 15.

print

Keresse nyáron Bécsben a sárga kapaszkodókat!

Ha a városnézéshez a tömegközlekedést használja nyáron Bécsben, akkor keresse a sárga kapaszkodókat! Hogy miért?Ha a városnézéshez a tömegközlekedést használja nyáron Bécsben, akkor keresse a sárga kapaszkodókat! Hogy miért? 

A bécsi buszok 90 százalékán, a metrószerelvények 50 százalékán, a villamosok jó egyharmadán a már nyáron is kellemes hőmérséklet fogadja az utasokat. Azokon, amelyeken működik klíma könnyen fel lehet ismerni a sárga kapaszkodó rudakról. 

Így nem is csoda, hogy újabb rekordot döntött az éves bérletek száma Bécsben, ami ráadásul napi 1 euróba kerül.

A Bécsi Közlekedési Vállalat, a Wiener Linien adatai szerint jelenleg 715 ezren utaznak éves bérlettel a bécsi tömegközlekedési eszközökön. Ezzel újabb rekord dőlt meg.

365 eurós árával a bécsi éves bérlet az egyik legolcsóbbnak számít Európában, de nemcsak a kiváló ár-érték arány a vonzó benne. Az osztrák főváros ugyanis folyamatosan bővíti a tömegközlekedési hálózatát és modernizálja az infrastruktúrát. Jelenleg gőzerővel zajlanak például a felújítási munkák az U4-es metró vonalán, 2018-ban pedig kezdődik az U2 meghosszabbítása a Bécsi Városházától a Matzleinsdorferplatzig. 2016-ban összesen 30 helyen újítják fel a villamosvágányokat, a sínek modernizálására 17 millió eurót fordít a Wiener Linien.

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play