Top 10 francia középkori vár

2016. szeptember 2.

print Hetedhétország.hu

Top 10 francia középkori vár

Több száz vár található Franciaországban, ezek közül sok egészen a középkorból származik. Melyikeket érdemes a leginkább megnézni? Itt a listánk a top 10 francia középkori várról.

Több száz vár található Franciaországban, ezek közül sok egészen a középkorból származik. Melyikeket érdemes a leginkább megnézni? Itt a listánk a top 10 francia középkori várról - azok, amelyek a legimpozánsabbak és bizonyítottan léteztek már a középkorban is.

 


10. Chateau de Foix

 

Ez a vár már évezredek óta áll a spanyol határ közelében. A tornyai a 11. és a 15. század között épültek.

9. Chateau de Castelnaud

 

Chateau de Castelnaud Dél-Franciaországban található a Dordogne folyó mentén, a riválisa Chateau de Beynac ellen épült, amely szintén egy impresszív látvány pár kilométerre. Ez a 13. századi kastély egy múzeumnak is otthont ad a középkori hadviselésről.

8. Chateau de Josselin


A Bretagne-ban található 11. századi kastély a 15. században nagy változásokon esett keresztül. Miután porig rombolták, az 1800-as évek közepén restaurálták, és most már egy baba és játék múzeum is található benne.

7. Chateau de Falaise

 

A kastélyt I. Henrik angol király építette 1123-ban, sokáig Normandia egyik legjelentősebb kastélya volt és számos politikai és katonai összecsapást látott.

6. Chateau d'Angers

 

Anjou hercege a 9. században építtetett elsőként erre a helyre várat a 9. században. A 13. században bővítették ki jelenlegi formájára, ekkor vastag falakat és tizenhét erős tornyot építettek hozzá. Bár durván megrongálódott a második világháborúban, a Chateau d'Angers-t helyre állították és ma középkori faliszőnyegeket bemutató múzeumnak ad otthont.

5. Chateau de Saumur

 

A Chateau de Saumur-t Nyugat-Franciaországban eredetileg a 10. században építették, majd II. Henrik angol király újjáépítette a késő 12. században. A vár még ma is úgy néz ki, mint a középkorban.

4. Chateau de Suscinio

 

A Franciaország nyugati partján álló Chateau de Suscinio-t Bretagne hercegei építették a 13. és a 14. században. Egy várárok veszi körül.

3. Chateau de Tarascon

 

A más néven Chateau du Roi Rene néven ismert vár a Franciaország délkeleti részén, Provence-ban található. Miután az eredeti elpusztult 1399-ben, René d'Anjou a 15. század első felében újjáépíttette. A várban régen állítólag egy félelmetes szörny, a Tarasque lakott.

2. Chateau de Vitré

 

Az Északnyugat-Franciaországban álló vár az egyike volt azoknak a váraknak, amelyek elsőként kaptak történelmi műemlék besorolást a francia kormánytól a 19. században. A kastély tökéletesen megmaradt a 14. és 15. századi állapotához képest.

1. Carcassone

 

Carcassonne a világ egyik legismertebb erődvárosa, a középkor legnagyobb vára. De nem csak ebben tartja a rekordot: a Saint-Nazaire bazilika üvegablakai a világon a legrégebbiek.

A középkori városfallal övezett Carcassone -t a 12. században építették, köré telepedtek le az emberek az elkövetkezendő években. A középkor kedvelői számára az egész város hihetetlen élményeket tartogathat, de aki kevésbé lelkes, annak is kötelező az erőd a tornyaival.