Hétvégén kétnapos utcabál lesz Bécsben

2016. szeptember 15.

print

Hétvégén kétnapos utcabál lesz Bécsben

Kétnapos utcafesztivállal koronázza meg az Európai Mobilitási Hetet az osztrák főváros. A Streetlife Festivalon lesz többek között hülyén gyaloglás- és szappanbuborék-fújó verseny, utcaszínház és akrobatikus bemutató.Kétnapos utcafesztivállal koronázza meg az Európai Mobilitási Hetet az osztrák főváros. A Streetlife Festivalon lesz többek között hülyén gyaloglás- és szappanbuborék-fújó verseny, utcaszínház és akrobatikus bemutató. 

 


Több mint hetven egyesület, szervezet és kezdeményezés mutatkozik be a harmadik alkalommal megrendezett Streetlife Festivalon, amely az Európai Mobilitási Hét csúcspontja lesz az osztrák fővárosban.

 

StreetlifeFestival_Foto_Fuerthner_Mobilitaetsagentur
Streetlife Festival
Copyright: Mobilitätsagentur Wien / Christian Fürthner

 

A 2016. szeptember 17-18-ra meghirdetett fesztiválnak a Babenbergerstraße ad otthont, ahova mintegy húszezer érdeklődőt várnak. A kétnapos rendezvény programja éppen olyan színes, mint a bécsi utcakép: a koncertek és utcai művészek bemutatója mellett lesz verseny hülyén gyaloglásból és szappanbuborék-fújásból, de lehet graffitizni, zsonglőrködni és kidobott dolgokból ékszereket készíteni is. A kínálatot streetfood és utcai sportok teszik teljessé. (Részletes program: www.streetlife-festival.at)

 

Copyright: Mobilitätsagentur Wien / Christian Fürthner
Streetlife Festival
Copyright: Mobilitätsagentur Wien / Christian Fürthner


A környezetbarát mobilitás növelése érdekében Bécs közben egy új támogatási alap létrehozásáról döntött. A Mobilitási Alap dotációja évi egymillió euró, befektetők és építtetők önkéntes befizetéseiből működik.

 


Teherbicikli
Copyright: Mobilitätsagentur Wien / Stephan Doleschal


A céltámogatások révén az új városfejlesztési területeken szeretnék javítani és kibővíteni a környezetbarát mobilitási kínálatot. Így például támogatják majd a teherbicikli- és kerékpárutánfutó-kölcsönzőket, a carsharing kiépítését, a kerékpáros teher- és házhozszállítást vagy a telekocsi rendszereket. A Mobilitási Alap 2017-ben kezdheti meg működését.

Forrás: Eurocomm

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play
Hetedhétshop.hu