A tél legmenőbb újdonsága az okossíszemüveg lesz

2016. szeptember 17.

print

A tél legmenőbb újdonsága az okossíszemüveg lesz

Aki bepillantást szeretne nyerni a síelés jövőjébe, az a Ski Amadé régió síterepein kipróbálhatja a sportág egyik legújabb vívmányát, az okossíszemüveget.

Aki bepillantást szeretne nyerni a síelés jövőjébe, az a Ski Amadé régió síterepein kipróbálhatja a sportág egyik legújabb vívmányát, az okossíszemüveget.

 


A környék valamennyi fontos és aktuális információja leolvasható az okossíszemüvegről. Az idei téli szezontól pedig egy pontos sípálya-navigációval bővül a kínálat, csaknem mint az autóban. Nem kell mást tenni, mint megadni a kiindulópontot és a célállomást – és már indulhatunk is. Az okossíszemüveg megmutatja a fontosabb információkat a síkunyhókról, az időjárásról, a működő és lezárt sípályákról, továbbá felvonókról. Mindezek, valamint a navigációs utasítások a szemüveg jobb alsó sarkában jelennek meg, ahol az aktuális sebességünk is leolvasható.

 


A sípálya-navigáció mellett a 2016/2017-es téli szezonra tovább bővítették a rendelkezésre álló információk mennyiségét is. A szemüveg felhívja a síelők figyelmét azokra az attrakciókra, amelyek mellett éppen elhaladnak. 50 méterre található egy hangulatos hütte? A szemüveg megmutatja egy fotóval a menedékházról. A sípálya egy pontján különösen látványos fotókat készíthetünk? A szemüveg felhívja rá a figyelmünket és meg is mutatja a kilátóponton található webkamera képét. Mindig a jobb alsó sarokban és mindig csak olyan méretben, hogy olvasható legyen, de ne korlátozza a látómezőnket. Emellett úgy is beállíthatjuk az okossíszemüveget, hogy egy bizonyos sebesség felett automatikusan kikapcsol.

 


„300 méter múlva tartson balra. Itt forduljon balra. Elérte úti célját.” Ehhez hasonló lesz, ha valaki a Ski amadé síszövetség területén használja majd az okossíszemüveget. Beszélni ugyan még nem tud a szemüveg, de az útmutatások felvillannak majd a síszemüveg jobb alsó sarkában, akárcsak valamennyi további információ. A háttérben elhelyezett modern térképeknek köszönhetően ez a navigáció akár nem sokkal korábban lezárt sípályákat vagy felvonókat is figyelembe tud majd venni. Aki elhagyja a megtervezett útvonalat, mert elvéti az elágazást vagy egész egyszerűen úgy dönt, hogy a jobb oldali sípálya sokkal izgalmasabbnak tűnik, mint a bal oldali, a szemüveg figyelmeztet majd bennünket. A felszólítás, miszerint „forduljon meg”, ebben az esetben azonban elmarad. 

 


Az üdülővendégek mind az öt Ski amadé sírégióban (Salzburger Sportwelt, a Schladming-Dachstein, a Gastein, a Hochkönig és a Großarltal), összesen 25 Intersport Rent állomáson bérelhetik ki a Smith IO Recon okossíszemüveget napi 19 euróért.

A Recon cég által kifejlesztett mini számítógépet a beépített wifivel és GPS-szel akár a saját szemüvegünkbe is beszereltethetjük. A Ski amadé Guide applikáció adatai egy USB vevőegység segítségével kerülnek a szemüvegre. Az okossíszemüveg a csuklón elhelyezhető távirányítóval könnyedén kezelhető és már meg is nézhetjük a következő hüttéhez vagy felvonóhoz vezető utat – ez akár offline változatban is működik. Mihelyst a szemüveg újra csatlakozik az internetre, az időjárási adatok, valamint a felvonó- és sípálya-információk is aktualizálásra kerülnek.

Az okossíszemüveg tökéletes kiegészítésként szolgál a Ski amadé Guide applikációhoz, amelyet az utóbbi években folyamatosan továbbfejlesztettek. Az alkalmazás számtalan előnyt kínál az integrált térképtől kezdve az idővonalig, amely időrendi sorrendben örökíti meg a sínapot. A statisztikai adatok között megtalálható a megtett szintkülönbség, a sebesség, a megtett táv és még az elhasznált kalóriák száma is. Ennek tudatában rossz lelkiismeret nélkül fogyaszthatjuk el az ebédünket egy hangulatos hüttében.

 


A Ski amadé Guide applikációt az okossíszemüveghez a felhasználók ingyenesen letölthetnek az App Store-ból. Az okossíszemüveg az applikáción keresztül kapja az információkat a különféle attrakciókról, az időjárásról, a működő és lezárt sípályákról, illetve felvonókról, valamint a szükséges biztonsági előírásokról. 

további info: itt

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play