5+1 titkos őszi tipp Alsó-Ausztriából

2016. október 3.

print

5+1 titkos őszi tipp Alsó-Ausztriából

Alsó-Ausztria tele van megannyi felfedeznivalóval. Akadnak közöttük olyanok, amelyeket sokan jól ismernek, és amelyek nevezetesek. Ám a Borősz idején vannak olyan különlegességek is, amelyekről csak kevesen tudnak, pedig éppen ezek adják a régió valódi ízét. Kedvcsinálónak összegyűjtöttük izgalmas ajánlatainkat.

1. tipp: Ízléses esti program a Weinviertelben

A régió névadója a bor, nem meglepő hát, hogy a weinvierteli rendezvényeken stílusosan csak borral lehet koccintani. Borkedvelőknek estébe nyúló programként ajánljuk, látogassanak el a pillersdorfi pincesorra. Kényelmesen megközelíthető kerékpárral, és a csodálatos, műemléki védettséget élvező környezetben, pompás borokat lehet kortyolni. Másnap reggel a Landgut & SPA Althof Retz szállodában ébredhetünk, az egykori borászszobából kialakított szobák egyikében, ahol mindig frissen feltöltik borral a bárszekrényt.

Weinviertel (c) Niederösterreich-Werbung
Weinviertel (c) Niederösterreich-Werbung

2. tipp: Lámák és borok a Bécsi Erdőben

Hogy hogyan érdemes leginkább a BorŐsz idején felfedezni a piros és arany színekben pompázó Bécsi Erdőt? Hát a láma-hegyitúrán, ami valódi csúcsélmény! Érdemes előre lefoglalni egy egyéni láma-túrát! Lámával talán kevésbé, borral viszont annál inkább találkozhat a vendég a badeni Hauer vinotéka által vezetett csodaszép bortúra során. A vinotéka - amint a gumpoldskircheni Nyitott Pincék fesztivál is októberben - az új évjárat bőséges kóstolására invitálja a vendégeket. Érdemes felfedezni az „1. bécsi vízvezeték“-túraútvonalat akár kerékpárral is Mödling és Bad Vöslau között. Itt egymást érik a heurigerek, olyan kis bortermelő településeken, mint Gumpoldkirchen vagy éppen Pfaffstätten.

3. tipp: Pálinka és békés szundítás Waldviertelben

Senki sem hiányozhat, amikor a Kriecherl brennt sárgaszilva-fesztivál alkalmából finom sárgaszilva-párlatok készülnek. Októberben ugyanis nyílt napot tartanak a szeszfőzdék, néhány kupica kóstolóra invitálva a vendégeket. Itt található a csodaszép szobákkal berendezett Schreiners – das Waldviertelhaus szálloda is. A bio úszómedencével is felszerelt pompás kert élvezetes pihenésre csábít, a kulináris élvezeteket pedig a saját hentesüzemből származó húsfélék felhasználásával készült ételek garantálják.

Heuriger (c) Niederösterreich-Werbung/Rita Newman
Heuriger (c) Niederösterreich-Werbung/Rita Newman

4. tipp: Piknik dunai kilátással Traisentalban

A wagrami Schöller borászcsalád szőlőjében elköltött piknik során felejthetetlen élményekkel gazdagodunk a gyönyörű dunai kilátás és a táj felfedezése révén. A házigazda válogatott finomságokat: szalonnát, sertéssültet, különböző szendvicskrémeket és természetesen bort, ill. szőlőlevet csomagol piknikkosarunkba. A reichersdorfi pincesoron díjnyertes nedűkkel várják a borbarátokat.

Traisental (c) Niederösterreich-Werbung/Doris Schwarz-König
Traisental (c) Niederösterreich-Werbung/Doris Schwarz-König

4. tipp: Az álomszép Antoinette villa a Kreuzberg-hegynél

Ha modern időutazáshoz támad kedvünk, akkor pont jó helyen járunk itt! A régi Villa Antoinette villában, ahol a hagyomány és a modern trendek, az exkluzív kialakítás és a kedélyesség harmonikus egységet alkot. Ennek eredményeképpen egyfajta sajátságos világ tárul elénk, amely szállást és kulináris élvezeteket is kínál. Kiváló minőségű konyha és otthonos hangulatú környezet várja a vendégeket a pompás Hotel Knappenhof szállodában, ahol Dieter Breitenecker kényezteti vendégeit regionális, szezonális ételekkel.

+1. tipp: Álmodozás Carnuntumban

Ha valaki esetleg nem a mozgalmas és vibráló élmények szerelmese, hanem kizárólag elmélyült meditálásra, boros filozofálásra vágyna inkább, akkor számára egy valódi borásztanyát ajánlanánk. A Weingut Edelmann borászat Göttlesbrunnban több napnyi felfedeznivalót ígér a borbarátok számára. 

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play