A Ski Amadé sírégió felkészült a télre

2016. október 3.

print

A Ski Amadé sírégió felkészült a télre

Öt régió, 760 km sípálya, 270 felvonó, valamint 260 alpesi kunyhó és hegyi étterem. Ausztria legnagyobb síparadicsomában idén a Ladies Week ismét szerepel a kínálatban és immár mindenki igénybe veheti. Ezenkívül a kisgyerekesek örömére először lesz Mini’s Week.





Öt régió, 760 kilométernyi sípálya, 270 felvonó, valamint 260 alpesi kunyhó és hegyi étterem – ez a Ski amadé síszövetség. Ausztria legnagyobb síparadicsomát a Salzburger Sportwelt, a Schladming-Dachstein, a Gastein, a Hochkönig és a Großarltal síterepek alkotják. A 2016/2017-es téli szezon különleges visszatérést tartogat: a közkedvelt Ladies Week ajánlatcsomag ismét szerepel a kínálatban és immár mindenki igénybe veheti. Ezenkívül idén első alkalommal lesz Mini’s Week, aminek a kisgyerekesek fognak örülni.

 


Kedvező síbérletek

Aki egy Ski amadé hatnapos síbérletet vásárol 249,50 euróért, az ezzel az egyetlen egy síbérlettel síelhet a síszövetség mind az öt régiójában és valamennyi sípályáján. Az ár-szolgáltatás arány így igazán kedvező, hiszen a vendégek valamennyi Ski amadé-szolgáltatást igénybe vehetik felár nélkül. A 2016/2017-es téli szezonban az ifjúsági síbérlet 187 euróba, a gyermekbérlet 124,5 euróba kerül.

A Ladies Week ajánlat visszatért – most mindenkinek

Két évig nem szerepelt a kínálatban, mert az Osztrák Egyenlő Bánásmód Hivatal a férfiakkal szembeni diszkriminatív volta miatt betiltotta az egyébként rendkívül népszerű Ladies Week ajánlatcsomagot. Mostanra azonban sikerült megoldást találni, hogy ez a különleges heti ajánlat újra helyet kaphasson a Ski amadé kínálatában. Az ajánlat ugyan megtartotta a nevét, de mostantól mindkét nem számára egyenlő feltételeket kínál.

 

skiing_Region Hochkoenig (C)Hochkoenig Tourismus GmbH
Skiing Region Hochkoenig (C) Hochkoenig Tourismus GmbH


A Ladies Week tehát visszatért, mégpedig a következő mottóval: „1+1 grátisz”. Mostantól mindenki profitálhat a 2017. március 25-től április 1-ig igénybe vehető ajánlatból. Amennyiben valaki kísérettel érkezik a Ladies Weekre és lefoglal egy egyhetes ajánlatcsomagot kétágyas szobában történő elhelyezéssel, az a szállásadótól ajándékba kap egy hatnapos síbérletet. Így már mindenki élvezheti a Ladies Week előnyeit és színes programkínálatát. A második ajándékba kapott síbérlet mellett a Ladies Week alkalmával, akárcsak korábban, változatos programok várják a hölgyeket: partik, koncertek, sí csapatverseny, sítesztek, menedékházi estek, fáklyás túrázások, szállodai wellnessajánlatok és sok más rendezvény gondoskodik az élményteli kikapcsolódásról. A Ladies Week fellegvárában, a Großarltalban fellép többek között a Glasperlenspiel zenekar is, amely „Geiles Leben” című dalával vált igazán ismertté.

A Mini’s Week megérkezett – a 6 éven aluli gyermekek most igazán kedvező áron indíthatják el síkarrierjüket

A 2016/2017-es szezon lesz az első, amelyben mind az öt Ski amadé régió speciális heti ajánlatot kínál a gyermekeknek. A 2017. január 7. és 21. között érvényes, a síiskolák változatos programkínálatát magában foglaló úgynevezett „Mini’s Week” ajánlatcsomagot kifejezetten a kisgyermekes családoknak állították össze. A csomag gyermekenként mindössze 100 euróba kerül és a következőket tartalmazza: hét éjszakát a szülők szobájában, valamint gyermeksíbérletet, sítanfolyamot és a sífelszerelés kölcsönzését az apróságoknak. A síkurzus régiótól és síiskolától függően öt félnapos oktatást vagy három egész napos oktatást jelent. Az ajánlat a hat éven aluli gyermekeknek szól. Az új Mini’s Week ajánlatnak köszönhetően tehát a hat éven aluli gyermekek igazán kedvező áron tanulhatnak meg síelni. Így a nagyszülők, szülők vagy a gyermeküket egyedül nevelő szülők igazán elfogadható áron tölthetnek el a csemetékkel egy téli üdülést.

 


Az Alpok legmagasabb termelői piaca most még többet kínál

A Ski amadé vendégei már az elmúlt évben is ellátogathattak az Alpok legmagasabban fekvő termelői piacára. Ez a lehetőség akkor azonban csak egyetlen hétvégén állt rendelkezésre. A rendkívül sikeres első év után a hegyi piac az idei téli szezonban már egy egész hétig, a 2017. március 18-tól 25-ig tartó, a sí és a bor témaköréhez kapcsolódó élményhét alatt tart majd nyitva, és természetesen mind az öt Ski amadé sírégió érintett a kezdeményezésben. Több lesz azon síkunyhók száma is, amelyek mellett piaci standok találhatóak majd. Ennek köszönhetően a hüttében tett látogatást könnyedén összeköthetjük a piaci bevásárlással.

 


A hóborította hegyek varázslatos kulisszája előtt, akár 2700 méteres magasságban felállított piaci standokon saját készítésű falusi termékek széles választékát kínálják a termelők: különféle sajtok, sonkák, vadhúsból készült szalámi és sok minden más található még a kínálatban. Ahol télen a síelők hódolnak kedvenc időtöltésüknek, ott nyáron tehenek, bárányok és kecskék legelésznek. Az Alpok legmagasabban fekvő piacán a nyár hozományát közvetlenül a sípálya mellett, tehát a termékek származási helyén vásárolhatjuk meg.

 

 

Emellett a síelők bizonyos standokon mindjárt kóstolót is kaphatnak az olyan finomságokból, mint a hagyományőrző káposztás fánk vagy pongaui húsos tésztatáska.

 

 

Így akár érdekes kulináris utazást is tehetünk a régióban a savanyútól az édesig, a kiadóstól a finoman fűszerezett ételekig. Ami pedig a legjobban ízlett, természetesen azonnal meg is lehet venni. Akinél épp nincs bevásárlókosár, vagyis hátizsák, az a helyi termelőktől egy kis jutahátizsákot kap ajándékba, hogy a megvásárolt termékekkel épségben és stílusosan le tudjon jutni a völgyállomásra.

 


Sípálya-navigáció okossíszemüvegben

Aki már most szeretne bepillantást nyerni a síelés jövőjébe, annak a következő téli üdülését feltétlenül a Ski amadé síszövetségben kell eltöltenie. 2015 januárjától ugyanis csak itt lehet kipróbálni a sportág egyik legújabb vívmányát, az okossíszemüveget. A környék valamennyi fontos és aktuális információja leolvasható az okossíszemüvegről. Az idei téli szezontól pedig egy pontos sípálya-navigációval bővül a kínálat, csaknem mint az autóban. Nem kell mást tenni, mint megadni a kiindulópontot és a célállomást – és már indulhatunk is. Az okossíszemüveg megmutatja a fontosabb információkat a síkunyhókról, az időjárásról, a működő és lezárt sípályákról, továbbá felvonókról. Mindezek, valamint a navigációs utasítások a szemüveg jobb alsó sarkában jelennek meg, ahol az aktuális sebességünk is leolvasható. A sípálya-navigáció mellett a 2016/2017-es téli szezonra tovább bővítették a rendelkezésre álló információk mennyiségét is. A szemüveg felhívja a síelők figyelmét azokra az attrakciókra, amelyek mellett éppen elhaladnak. 50 méterre található egy hangulatos hütte? A szemüveg megmutatja egy fotóval a menedékházról. A sípálya egy pontján különösen látványos fotókat készíthetünk? A szemüveg felhívja rá a figyelmünket és meg is mutatja a kilátóponton található webkamera képét. Mindig a jobb alsó sarokban és mindig csak olyan méretben, hogy olvasható legyen, de ne korlátozza a látómezőnket. Emellett úgy is beállíthatjuk az okossíszemüveget, hogy egy bizonyos sebesség felett automatikusan kikapcsol.

 


Az üdülővendégek mind az öt Ski amadé sírégióban, összesen 25 Intersport Rent állomáson bérelhetik ki a Smith IO Recon okossíszemüveget napi 19 euróért.

A Ski amadé Guide applikációt is továbbfejlesztették. Az alkalmazás számtalan előnyt kínál az integrált térképtől kezdve az idővonalig, amely időrendi sorrendben örökíti meg a sínapot. A statisztikai adatok között megtalálható a megtett szintkülönbség, a sebesség, a megtett táv és még az elhasznált kalóriák száma is. Ez utóbbi kiszámításához figyelembe veszik a pálya meredekségét, a síelési stílust és a sítudást, valamint a megtett távolságot. Ennek tudatában rossz lelkiismeret nélkül fogyaszthatjuk el az ebédünket egy hangulatos hüttében.

Ski amadé – innovációk és befektetések a 2016/2017-es téli szezonra

A Ski amadé síszövetségben minden síelő megtalálhatja a számára legmegfelelőbb sípályát – legyen szó hobbisíelőkről, sportos carvingosokról, nyugdíjasokról vagy gyermekekről, profikról vagy kezdőkről: 275 kilométernyi kék pálya, 390 kilométernyi piros pálya és 95 kilométernyi fekete pálya. A 90 ülőfelvonó, 47 kabinos felvonó, 81 csákányos és 52 gyakorlólift óránként összesen 365 000 főt tud szállítani, akár 2700 méteres magasságig is. Minden télen a felvonótársaságok 1900 alkalmazottja, valamint összesen 4500 hóágyú gondoskodik arról, hogy a sípályák mindig tökéletes állapotban legyenek, illetve a felvonók probléma nélkül üzemeljenek. A Ski amadé sípályáinak több mint 90 százaléka hóágyúzható, ez csaknem 684 kilométernyi sípályát jelent. A Ski amadé síszövetség évről évre invesztál a szolgáltatások minőségének javításába és a hóbiztonság növelésébe. Ennek köszönhetően a síszezon november végétől egészen húsvétig tart.

 


Az idei téli szezonra a Ski amadé összesen 58 millió eurót fektetett be a sípályák és a hóágyúrendszerek kibővítésébe, valamint az infrastruktúra javításába. Az előző évhez képest a 2016/2017-es szezonra tovább nőtt a befektetés mértéke.

Egyedülálló okosmegoldások

A síszövetségben 2011 óta több mint 400 ingyenes wifi-pont található – ez egyedülálló az egész Alpokban. Ennek köszönhetően a hüttében töltött idő alatt a WhatsApp, a Facebook, a Twitter, az Instagram és társaik segítségével másokkal is megoszthatjuk téli üdülésünk részleteit. A legjobb rövidfilmek jutalomban is részesülnek: az első helyezett egy síhétvégét nyer 4 fő részére a Ski amadé területén, a második egy szezonbérletet, a harmadik pedig egy sílécet.

Üdülés tervezése 3D-s térkép segítségével.
 A Ski amadé esetében az üdülés már az megérkezés előtt kezdetét veszi: mindezt egy interaktív 3 dimenziós térkép teszi lehetővé a www.skiamade.com honlapon. A térkép nagyon valósághű képet nyújt a síterepekről és felbontásának köszönhetően egyedülálló bepillantást enged a hegyek világába. Így akár egész egyszerűen, otthonról is megtervezhetjük az üdülésünk. 

 


A Ski amadé síszövetség a síbérletek terén is úttörőnek számít: a síbérlet megvásárolható egy mobil webszolgáltatás segítségével, a kasszánál történő sorban állás tehát garantáltan a múlté. Ezt a szolgáltatást a Ski amadé Guide alkalmazáson keresztül is igénybe vehetjük. Akinek van Ski amadé chipkártyája, az bármikor fel tudja tölteni azt a mobiltelefonján keresztül. A síbérlet néhány másodpercen belül már aktiválódik is és használatra kész.

Az érzékelés élménye

SZENZációs síélmények: a „SENSations” állomások kedvelt célpontok. A csodás alpesi környezetben a Ski amadé síszövetség egyedülálló attrakciókat kínál az üdülővendégeinek. Az eltérő tematikájú és kialakítású „SENSations” pontok az érzékelés finomítására és az élmények tudatos megélésére fókuszálnak. A látásra, tapintásra, szaglásra, hallásra és ízlelésre koncentráló speciális állomások már 2013 óta változatos programlehetőséget kínálnak a hegyen. Távcsövek, kilátópontok, valamint olyan különleges installációk irányítják a figyelmünket a különösen szép panorámára, mint például egy trón, egy képkeret vagy egy hinta. Ugyanúgy a különleges élmények közé tartozhat az átkelés egy ingatag függőhídon vagy a frissen készült császármorzsa csábító illata. Az időmérővel felszerelt gyorsasági szakaszon igazi síversenyzőnek érezhetjük magunkat, míg a dallampályán az általunk választott zeneszámra csúszhatunk a völgy felé. De a hullámpálya is garantáltan feledhetetlen élményeket tartogat a gyermekeknek.

 


Ski Amadé a fiatalok síparadicsoma: snowparks, funslopes és freeride

A freestyelereket nem a sípályák hosszával lehet lenyűgözni, hanem az ugratók, korlátok, boxok és rámpák számával. Nekik nem a tökéletes ív számít, ők a nehézségi erőt akarják legyőzni vagy egy érintetlen, mélyhóval borított hegyoldalon elsőként szeretnének síelni. A Ski amadé síszövetség a freestyle és a freeride terén is ideális feltételeket kínál. Összesen 20 snow- és funpark várja a kezdőket és haladókat egyaránt a legkülönfélébb akadályokkal: Kicker, Gap Jump, Airbag, Treeline, S-Rail, Wallride, fél- és negyedcső, valamint számtalan funslope gondoskodik a szórakoztató időtöltésről.

 

 

A Ski amadé snowparkok kiváló minőségét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a nemzetközi freestyle-világ elitje is gyakran megfordul itt: a Dachstein Superparkban ugyanúgy, mint Európa leghosszabb snowparkjában, a Flachauwinklben található Absolut Parkban, a Hochkönig csodás kulisszája előtt fekvő Kings Parkban, a St. Johann/ Alpendorf Betterparkban vagy Gastein, Wagrain, Maria Alm, Hochwurzen és Großarl jobbnál jobb funslope pályáin.

 

Winter_Region Hochkoenig (C)Hochkoenig Tourismus GmbH
Winter Region Hochkoenig (C) Hochkoenig Tourismus GmbH


A freeriderek a mélyhóban érzik igazán otthon magukat. Számukra a különleges természeti élmény és a sportos kihívás harmóniája jelenti az igazi kikapcsolódást. A Ski amadé síszövetség területén számtalan lehetőség kínálkozik a karbantartott sípályán kívüli síeléshez. Egy kis szerencsével reggelente frissen behavazott lejtők várják az első freeridereket. Elsőként lesíelni a Ski amadé csodás hegyei között található, mélyhóval borított lejtőn garantáltan maradandó élmény és ezért érdemes még korán felkelni is.





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play