Großglockner Hochalpenstraße grandiózus élmény ősszel is

2016. október 22.

Hetedhétország.hu

Großglockner Hochalpenstraße grandiózus élmény ősszel is

Ősszel az Alpok különösen szép oldalát mutatja: színes erdők, misztikus köd uralja a tájat. Aki még a szemerkélő esőtől sem riad vissza, annak érdemes ilyenkor is felhajtani a hegyekbe. Ráadásul Ausztria legkedveltebb hegyi autóútján, a Großglockner Hochalpenstraßén most ezt kedvező áron teheti meg: október 26. és november 1. között 35 euró helyett 25 euróba kerül autóként az élményautózás.

Az útmentén található vendéglátóhelyek és élménypontok szintén nyitva vannak. 2016-ban két fontos eseményre is megemlékeznek a kiállítások. 1856-ban az uralkodópár – I. Ferenc József császár és Erzsébet császárné (Sissi) – Heiligenblutba látogatott, hogy közvetlen közelről csodálja meg a Großglocknert. Róluk nevezték el a Ferenc József császár magaslatot (2396 m) és az Erzsébet-pihenőt a Glocknerháznál (2132 m).

 


(c) grossglockner.at Fotó: Großglockner Hochalpenstraßen AG


A panorámaút emellett idén az 50 éve elhunyt zseniális tervezőről és útépítőről Franz Wallackról is megemlékezik. Francz Wallack udvari tanácsos 1966 októberében halt meg. A bécsi születésű mérnök a Großglockner alpesi panorámaút és a Gerlos alpesi út tervezésével és építésével történelmet írt és az alpesi útépítés igazi mesterművét alkotta meg. Jövőbe tekintő gondolkodásmódjának és a környezettel való figyelmes bánásmódjának köszönhető, hogy a Großglockner alpesi panorámaút mind a mai napig a világ legszebb ilyen jellegű alkotásai közé tartozik.

 

grossglockner.at
(c) grossglockner.at


Az utat ma évente több mint 1 millió autós keresi fel, így Ausztria egyik leglátogatottabb turista célpontja. A Hohe Tauern Nemzeti Parkon keresztül, 2500 m magasban kanyargó út a 30 hófedett 3 ezreshegyek panorámája miatt az élményautózás színtere.


Kapcsolódó hírek