Az alpesi panoráma autóutak grandiózus élmények ősszel is

2017. október 17.

print Hetedhétország.hu

Az alpesi panoráma autóutak grandiózus élmények ősszel is

Ősszel az Alpok különösen szép oldalát mutatja: színes erdők, misztikus köd uralja a tájat. Aki még a szemerkélő esőtől sem riad vissza, annak érdemes ilyenkor is felhajtani a hegyekbe. Ráadásul Ausztria legkedveltebb hegyi autóútjain, a Großglockner Hochalpenstraßén és a Nockalmstraßén most ezt kedvező áron teheti meg.

A Großglockner Hochalpenstraßét évente több mint 1 millió autós keresi fel, így Ausztria egyik leglátogatottabb turista célpontja. A Hohe Tauern Nemzeti Parkon keresztül, 2500 m magasban kanyargó út a 30 hófedett háromezres hegyek panorámája miatt az élményautózás színtere. A 36 kanyarnak és a 2.504 méternyi szintemelkedésének köszönhetően az autósokat, biciklizőket és túrázókat egyedülálló természeti élmény és utazás várja. 

Großglockner Hochalpenstraßén 2017. október 18-tól a téli zárásig 35,50 euró helyett 25 euróba kerül autóként az élményautózás.

A 35 km hosszú Nockalmstraße a karintiai Nockberge Nemzeti Parkban található. A 52 hajtűkanyar fenyő- és cirbolyaerdőn keresztül vezet a 2.042 méter magasba. A 35 km hosszú alpesi panoráma út Innerkrems-t és Ebene Reichenau-t köti össze. Az utat kilátóteraszok, játszóterek szakítják meg. 

Az útdíj 2017-ben 18 euró autónként, de október 18-26-ig 14 euró a felhajtás az útra. Az út várhatóan október 26-ig van nyitva, amit jó idő esetén meghosszabíthatnak. Az úton található kiállításokra ingyenes a belépés.


Kapcsolódó hírek

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play