Mutatunk egy olyan utat, ahol elkerülheti a dugókat

2017. augusztus 5.

print Hetedhétország.hu

Mutatunk egy olyan utat, ahol elkerülheti a dugókat

A nagy meleg elől rengetegen menekülnek a hegyekbe, ahol frissebb a levegő, vagy a tengerpartokra. Dugómentes attraktív alternatívát ajánlunk, ha délre venné az irányt a zsúfolt Brenner-autópálya helyett.

Az előttünk álló két hét a nyár egyik legzsúfoltabb időszaka szokott lenni. Több német tartományból most indulnak szabadságra az emberek, míg más régiókba éppen hazafelé tartanak, mert vége a szabadságnak. A skandináv országokban is vége a szünidőnek, rengetegen fognak észak felé autózni a déli tengerpartokról.

Ráadásul a nagy meleg elől rengetegen menekülnek a hegyekbe, ahol frissebb a levegő, vagy a tengerpartokra.

Ezért érdemesebb a kevésbé frekventált autóutakat igénybe venni. Most mutatunk egy attraktív alternatívát azoknak, akik Olaszországba tartanak a zsufolt Brenner-autópálya helyett.

A 36,3 km hosszú Felbertauernstraße fontos alpesi átkelő Ausztriában, Mittersill im Salzburger Land és Matrei in Osttirol városokat köti össze, majd mint B108-as út megy tovább Lienz és Olaszország felé. Az egész évben nyitva tartó út és az 5,3 km hosszú Felbertauern-alagút ugyan díjköteles (11 euró/autó), de az hogy jóval kevesebben használják, mint a Brenner-autópályát, bőven megéri. Ráadásul lélegzetelállító tájon halad, útközben lehet gyönyörködni az alpesi panorámában.

Az út egyébként idén ünnepli 50. születésnapját. Az alagút déli bejáratánál található múzeumban mindent megtudhatunk az út és az alagút építéséről.


Kapcsolódó hírek

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play