Bécsben alpesi forrásvízzel harcolnak a tomboló hőség ellen

2018. augusztus 13.

print

Bécsben alpesi forrásvízzel harcolnak a tomboló hőség ellen

Bécsben városszerte több mint 980 ivókútnál olthatják a szomjukat az úton lévő turisták és a városlakók.   

Mivel az emberek szeretnek víz mellett hűsölni, Bécsben a közterületek felújítása során, ahol tudnak, szökőkutakat, vízasztalokat telepítenek, de legalábbis ivókutakat. A 980 ivókút mellett a város forgalmas pontjain, az „Igyál vizet!“ (Trink Wasser!) program keretében mobil kutak egészítik ki, amelyeket tűzcsapokra szerelnek rá a Bécsi Vízmű munkatársai. A már messziről is jól látható, három méter magas fémoszlopokat a város legforgalmasabb pontjain álló vízcsapokhoz csatlakoztatják.

Az osztrák főváros ivóvizének minősége legendás, ugyanis valódi alpesi forrásvíz folyik a csapból. Az osztrák főváros évente 50 millió eurót fordít a vezetékhálózat fenntartására és további 15 millió eurót az ivóvízbázis védelmére.

alpesi forrásvízzel harcolnak a hőség ellen: már a várostervezéskor és a projektek kiírása során kiemelt figyelmet fordítanak a hősziget-jelenség kialakulásának megelőzésére. Ebben központi szerepet játszanak a városi zöldterületek: ahol tudnak, parkosítanak, védik a városi faállományt és újakat ültetnek, támogatják a zöldhomlokzatok és tetőkertek létesítését és a minél nagyobb szabad vízfelületek kialakításra valamint az utak és közterek árnyékolására törekednek.

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play