Csoki, virág és méhkirálynő – Valentin-napi slágerajándékok Bécsben

2017. február 14.

print Eurocomm-PR

Csoki, virág és méhkirálynő – Valentin-napi slágerajándékok Bécsben

A szokásos Valentin-napi ajándékok mellé – mint az édesség, a virág vagy a romantikus vacsora – most akár egy méhkirálynőt is örökbe fogadhatott Bécsben az, aki valami igazán különlegessel szerette volna meglepni a kedvesét. A Consumer Check kereskedelmi szövetség felmérése szerint idén is a virág, az édesség és a gyertyafényes vacsora a legkedveltebb Valentin-napi ajándék a bécsiek körében. A jeles nap alkalmából a férfiak átlagosan 62 eurót, a hölgyek pedig 46 eurót költöttek.

A legkedveltebb ajándék idén is a virág volt, február 14. környékén 20 millió vágott és 12 millió cserepes növényt forgalmaztak az osztrák virágboltok. A rangsort a sárga és narancssárga primulák vezették, mivel azoknak van egy kis illata. Őket a kedves, cserepes mini-nárciszok követik. Nemcsak ezen a napon, de egész évben az orchideák viszik a prímet a cserepes növények között, a vágott virágok közül pedig a nárcisz és a tulipán fogyott a legnagyobb számban. Nagy visszatérő volt idén a gerbera, amely egyre több színben és egyre változatosabb formájú virágzattal kapható. Az örök kedvenc, a rózsa természetesen továbbra is töretlen népszerűségnek örvend a szerelmesek körében.

Szintén népszerű Valentin-napi ajándék volt a praliné – minden harmadik osztrák egy doboz nemes édességgel kedveskedett partnerének. Aki azonban valami igazi különlegességgel akarta meglepni szíve választottját, az most először méhkirálynőt is örökbe fogadhatott neki. Az ötlet a Hietzingi Népfőiskolától származik, amely nemcsak méhkaptáraknak viseli a gondját az épülete tetején, de előadásokat is tart a csíkos rovarok népszerűsítésére.

Valentin-nap alkalmából most 100 euróért bárki örökbe fogadhatott egy-egy méhkirálynőt, amely egy éven át viseli a megajándékozott hölgy nevét. Az örökbefogadási oklevél mellé egy üveg méz és egy fénykép is jár a névtáblával ellátott méhkaptárról. Ráadásul a népfőiskola az év során többször is beszámol a méhkirálynő hogylétéről. Az örökbefogadásból befolyt összegből pedig német nyelvtanfolyamot szerveznek menekülteknek.


Kapcsolódó hírek

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play