Alsó-Ausztria: Húsvéti hosszú hétvége változatos élményekkel

2017. április 9.

print Niederösterreich-Werbung GmbH

Alsó-Ausztria: Húsvéti hosszú hétvége változatos élményekkel

Kézműves kirakodóvásárok, színvonalas koncertek, kastélylátogatás, a kicsiknek fészek- és tojáskereső játékok, vagy póni-lovaglás, csak néhány abból a gazdag programkínálatból, amelyet Alsó-Ausztria kínál a közelgő húsvéti hosszú hétvégére. A tartományban mindenki talál érdeklődési körének megfelelő lehetőséget, kedvcsinálónak íme néhány javaslat.





Április 15-17. között a gyönyörű barokk kastélykomplexumban, a Schloss Hofban húsvéti vásár lesz. Inspiráló ajándék ötletek, a gyerekeknek többek közt sétakocsikázás, nyuszi műhely. A húsvéti hangulatban felejthetetlen élmény a kastélylátogatás, melynek 2017-ben központi témája Mária Terézia munkássága.

Reichenauban a Rax hegység lábánál április 14-15-én nemcsak hangulatos vásár lesz, hanem a stílusos bolhapiacon is lehet kincsekre vadászni. Akik a hegyekben töltenék a húsvét hétfőt, azoknak egy húsvéti túrát ajánlunk a Raxon. 13 órától a Berggasthofban ajándékkeresés a gyerekeknek, az Ottohaus menedékház pedig cirbolyafenyő pálinkával várja a kirándulókat. A Kittenberger Élménykertekben éppen a húsvéti vásár (április 8-17.) ideje alatt virágzanak a vad cseresznyék, ahol több száz nyuszifészek várja, hogy a kicsik felfedezzék, akárcsak a Thayatal Nemzeti Parkban. A Thaya folyó völgyében elterülő, páratlan szépségű védett területen április 17-én várják az érdeklődőket húsvéti programmal. A Tullni Kertekben a húsvéti hétvégén (április 16-17.) kezdődik az idei kertészeti év, a felnőtteket látványos kert-show, a kicsiket pedig egy újonnan kialakított kalandpark is várja.

A neogótikus Grafeneggi kastélyban idén április 16-án lesz a már hagyományosnak számító húsvéti koncert. A világhírű komolyzenei centrum idén is különleges programmal készül, első alkalommal lép fel itt a salzburgi Bach Kórus.

Aki még a hosszú hétvége előtt szeretne indulni, annak a tudatos étkezés központját, a Rosenfellner Malom programjait ajánljuk. A harmadik generáció által üzemeltetet malomban április 12-13-án lesz „Nagy Tojásvadászat”, malom-túra, és a malom nevével fémjelzett biotermék-kóstoló.

Még több információ, ajánlatok: www.also-ausztria.info

 





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play