Ilyen egy tökéletes nyár a hegyekben

2017. június 14.

print Niederösterreich-Werbung GmbH

Ilyen egy tökéletes nyár a hegyekben

Alsó-Ausztria hegységeiben – a Bécsi Alpok és Mostviertel mentén- mintha egy csúcsmozi jelenetei elevenednének meg: főszerepben a hütték, ahonnan fantasztikus panoráma-képkockák nyújtanak felejthetetlen látványt. Már csak a belépőt kell kiváltani, és személyesen is meg lehet győződni, hogy a tökéletes nyár a hegyekben a legszebb.Budapesttől alig 300 km-re mutatja meg először igazi arcát az Alpok. Példaértékűen karbantartott és kitáblázott túraútvonalak, kényelmes felvonók, változatos kirándulási helyszínek, bob-pályák és bike-parkok, továbbá számos minőségi szálláshely – egy felhőtlen hegyi nyaralás nélkülözhetetlen kellékei. Petra Bohuslav turisztikai tanácsos szerint „Alsó-Ausztria hegyvidékei a kirándulók és a nyaralók körében nagyon népszerűek, egy rövid utazás után friss hegyi levegőt és tökéletes kikapcsolódást biztosítanak. A különböző nehézségű túraútvonalak változatos panorámával, és a hütték regionális finomságokkal szolgálnak”.

Panoráma utak: túra- és kerékpártippek

A Wiener Alpenbogen túraútvonal 19 szakasza csaknem 300 km hosszan öleli körbe a Bécsi Alpok jelentősebb hegységeit. A túraútvonal infrastruktúrája kifogástalan: minden szakasz elején modern kiinduló állomásokat találhatók, ahol részletes térkép mutatja be az adott túraútvonalat és környezetét. A kilátópontokon tájékoztató tábla és egy különleges távcső található. Útközben túrafalvak és túrahotelek gondoskodnak a kényelemről, ahol naprakész információk is beszerezhetők programokkal, túraútvonalakkal kapcsolatban.

A Natúrpark Ötscher-Tomäuerben egy magyar nyelvű, speciális természeti-túravezető segítségével megtett kirándulások személyesebb és tartalmasabb kalandot nyújtanak. Az Ötscher szurdokai Ausztria legszebb alpesi látnivalói közé tartoznak. A kerékpárosok számára egy új, alpesi panorámával rendelkező bringaút jelent újdonságot. Az Ybbstal-kerékpárút Waidhofen/Ybbs és a Lunzer See (alpesi tó) közötti új szakasza szinte emelkedőktől mentes és a kerékpáros-barát vendéglátó egységeivel, a gyerekbarát szakaszokkal egy tökéletes családi kerékpártúra helyszíne lehet.

Kaland és szórakozás az egész családnak

A Familienarena St. Corona egy családi kalandparkká alakult: egy 4 évszakos bob-pálya, a „Corona Coaster”, a „Motorik Park”, egy motorikus képességeket fejlesztő elemekkel ellátott park, továbbá egy mini bike-park és egy 2,5 km hosszú tematikustúraútvonal, az „Ameisenpfad“, azaz a 15 információs ponttal ellátott hangyaösvény gondoskodik a szórakozásról.

A Königsbergnél Hollensteinban 2016 októbere óta egy változatosbike-parkgazdagítja a szolgáltatások körét. A nevetős, jó hangulatú szabadidős családi élményeket garantálják a Gemeindelapén és Mönichkirchenben található hegyi roller, illetve mountcarts pályák.

Egyedi panorámát olyan helyeken lehet megcsodálni, mint a 360° Skytour Hochkar kilátóplatform a függőhídjával, vagy a Hohe-Wand kilátója.

Top 10 nyári rendezvény a hegyekben júniustól szeptemberig

június 17.: az Ybbstal-kerékpárút hivatalos megnyitója Oppinitzban

június 17.-18.: Wanderbare Gipfelklaenge, zenés túramegnyitó Annaberg/Mitterbach

június 24.: Familienarena St. Corona am Wechselen családi napok

június 25.: 120 éves a hegyi vasút Puchberg am Schneebergen

június 26.-július 29.: Lunz am See wellenklänge fesztivál

augusztus 13.: 55. Almfest Siebenhütten – zenés hütte-ünnep

augusztus 14.: nyári ünnep a Natúrpark Ötscher-Tormäuerben

augusztus 26.: GMOA OIM Family a Gemeindealpén Mitterbachban családi hegyi nap

szeptember 2.: 1. Hohe Wand Genussmarsch – közös túrázás, színes programokkal

szeptember 16 - 17.: bike run fest – 2 napos kerékpározás Sopron-Puchberg-Sopron között

Még több nyári program Alsó-Ausztriában: itt


Kapcsolódó hírek

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play