Alsó-Ausztria két keréken

2016. március 8.

print

Alsó-Ausztria két keréken

Hamarosan startol a bringa-szezon, már lehet készülődni a hosszabb-rövidebb, sportosabb vagy lazább túrákra. Alsó-Ausztria az egyik legkedveltebb úti cél, amely élményteli kalandot, sportos kikapcsolódást kínál az egész családnak, időutazóknak és ínyenceknek is! Ízelítőnek összegyűjtöttük a legnépszerűbb kerékpárútvonalakat, izgalmas látnivalókat.Hamarosan startol a bringa-szezon, már lehet készülődni a hosszabb-rövidebb, sportosabb vagy lazább túrákra. Alsó-Ausztria az egyik legkedveltebb úti cél, köszönhetően a jó megközelíthetőségnek, és infrastruktúrának.

 


A régió jobbnál-jobb ajánlatairól személyesen is lehet majd tájékozódni az idei, immár kilencedik Bringaexpon (2016. március 3-6.), a hasznos információk mellett minőségi térképeket, prospektusokat is be lehet majd szerezni.

 


Ízelítőnek összegyűjtöttük a legnépszerűbb kerékpárútvonalakat, izgalmas látnivalókat. Alsó-Ausztria kb. 4200 km hosszú hálózatával idén is kihagyhatatlan élményekkel vár kicsiket és nagyokat, amatőr és profi bringásokat!

 


Kezdjük mindjárt néhány újdonsággal. A hét top kerékpárút mellett a kínálat bővült, az EuroVelo 13 az egykori „vasfüggöny” mentén összeköti a Keleti-tengert az Adriával. Ezen kívül új szakaszok nyílnak meg a Traisental- és az Ybbstal útvonalon is. Sőt, egyre több csillagtúra közül lehet választani: itt egy központi kiinduló pontból, kevés poggyásszal több egy napos túrára lehet indulni. Alsó-Ausztriában egész régiók a kerékpáros turizmus kényelmes és élvezhető formájára összpontosítanak, mint a Wein- vagy a Mostviertel, és így a kerékpáros üdülést a kifogástalan kerékpárutak, speciális szállások valamint vonzó kirándulóhelyek nagyszerű élménnyé varázsolják.

Top kerékpárutak:

• Duna menti (Donauradweg: 260 km)
• Traisental-Radweg (111 km)
• EuroVelo 9 – mint Thermenradweg Bécstől-Inzersdorfig
• Triestingau-Radweg (30 km)
• Kamp-Thaya-March-Radroute (420 km)
• Piestingtal-Radweg (43 km)
• Triestingtal-Gölsental-Radweg (60 km)
• ÚJ: EuroVelo 13 – illetve „Iron Curtain Trail“, 400 km az egykori „vasfüggöny“ mentén

A romantikus dunai kerékpárút

Gyümölcstől roskadozó sárgabarackfák, napsütötte szőlőhegyek és a hozzájuk tratozó rusztikus borozók, kulturális örökség részét képező varázslatos lovagvárak, impozáns kastélyok – a dunai kerékpárúton egy romantikus világban lehet túrázni. Bicikliről vagy hajóról, Wachau is innen csodálható meg leginkább a maga teljes pompájában. A kényeztető sétahajós túráját mindenki maga tervezheti meg, attól függően, hogy éppen hol akar kiszállni. Dürnstein, a melki kolostor, vagy a kremsi Karikatúramúezum és Műcsarnok mind-mind izgalmas látnivaló. Wachau ugyanakkor az elektromos mobilitás úttörője is: a túrázóknak nyilvános töltőállomások állnak rendelkezésre, a feltöltéshez használt áram 100 százalékban környezetbarát energiából van előállítva.

 


Profiknak a könnyűtől a legmagasabb hegycsúcsig

A mountainbike-osokra az izgalmas történetek mellett Nibelungengau-ban igazi élvezet vár. Több, egész hétvégére bőséges programot kínáló útvonal közül is lehet választani: a Kaiser-Strecke és a Sulzberg-Strecke könnyű, látványosságokkal teli, a Mühlberg-Fun-Strecke murvázott utakon és erdei ösvényeken halad, az Ysperklamm-Strecke közepesen nehéz.

 


Versenykerékpározóknak ajánljuk (150 km – 1800 m szintkülönbség):
Marbach – Melk – Schönbühel/Aggsbach – Maria Langegg – Mautern –
Dürnstein - Seiber – Himberg – Spitz – Jauerling (a legmagasabb hegycsúcs a Duna mellett) – Emmersdorf – Marbach

 


Időutazóknak és ínyenceknek

Lankás dombok, hangulatos ligetek, örökzöld erdők, fellápok és gránittömbök - Waldviertel minden szegletén tartogat egy-egy meglepetést. Az újonnan megnyílt lainsitztali Vasfüggöny, vagy a Waldviertelbahn-kerékpárút egy igazi kor-történeti utazás. Weitrában is érdemes megállni, itt található Ausztria legrégebbi sörfőzdéje, de a heidenreichsteini sajtműhely, vagy a schremsi „víz alatti birodalom“ is izgalmas látnivaló.

Traisental – a családbarát régió

Ez a kerékpárút 111 km hosszan, a Traisen folyó mentén, változatos tájegységeken halad át. Érint bor-, és alpesi hegyvidéket, a híres zarándokhelyen, Mariazellben ér véget. Itt is több túra közül lehet választani.

 


Ha valaki a kerékpározást egy különleges állatkerti sétával szeretné kombinálni, annak ajánljuk a Kernhofban található Fehér Állatkertet, az egész világon egyedülálló teveszínházzal és egy állati szenzációval: fehér bengáli tigrisek várják a látogatókat. Türnitzben az Eibl-Jet nyári szánkópálya izgalmas száguldás az egész családnak, amelyet egy élményfürdőben lehet kipihenni, és ezt követően bringára pattanni. A tartományi fővárosban, St. Pölten szívében található egy költőhely madaraknak, a Seedose tó piknikhajókkal, kilátó- és dallamtorony, illetve több múzeum egyedi tárlatát is meg lehet tekinteni.

 


Tippjeink:
Buszos és állatkerti túra: 45 km Kernhof-Wilhelmsburg
Alagút és aktív túra: 38 km Friesland-Wilhelmsburg
Természet és kultúra túra: 15 km St.Pölten

Információk, ajánlatok:
www.also-ausztria.info/kerekparozas és www.also-ausztria.info/kerekparos-csillagturak


Kapcsolódó hírek

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play