Határtalan biciklis élmények Burgenlandban

2016. február 28.

print

Határtalan biciklis élmények Burgenlandban

Vidám kalandok és aktív kikapcsolódás a szabad ég alatt: Burgenland tavai és folyóvizei mentén, idilli erdőségein és zöldellő mezőin át kerékpárútvonalak sokasága kanyarog. Itt mindenki megtalálhatja a vérmérsékletének legmegfelelőbb útvonalat, legyen szó profikról vagy amatőrökről, párokról, családokról vagy baráti társaságokról. A kerékpáros kirándulások igazán nagyszerű lehetőséget kínálnak Burgenland megismeréséhez.





Burgenland földrajzi adottságainak köszönhetően ideális feltételeket kínál a kerékpározáshoz. Az északon található Pannon síkságtól a tartomány középső és déli részein található dombságokig összesen 2500 kilométernyi kerékpárút várja az aktív kikapcsolódásra vágyókat. A kerékpárutak jól kitáblázottak, túlnyomó részt aszfaltozottak, emellett a kerékpáros infrastruktúra is rendkívül jól kiépült. A számtalan kerékpárkölcsönzőnek, szervizállomásnak, kerékpárokat is szállító kompnak és hajónak, a részletes térképeknek és a outdoor applikációnak köszönhetően a kerékpárosok biztonságban és gondtalanul fedezhetik fel a tartomány látnivalóit. 

Burgenlandban kifejezetten hosszú az outdoor szezon, amely igazán kellemes hőmérsékleti viszonyokat kínál a szabadtéri mozgáshoz. Így minden évben elegendő idő áll rendelkezésre, hogy elektromos kerékpárral fedezzük fel a környéket, hegyikerékpárral induljunk adrenalin vadászatra, versenykerékpárral döntsük meg a korábbi rekordunkat vagy egész egyszerűen csak együtt legyünk a családdal egy könnyed kerékpártúra alkalmával. 

B10 Fertő tó - kerékpárút


A 135 km hosszú, a Német Kerékpárklub (ADFC) értékelése alapján ötcsillagos kategóriába tartozó kerékpárút a Fertő tó körül vezet. A térség immár csaknem 15 éve az UNESCO világörökségek közé tartozik és így „különleges értékkel bír az egész emberiség számára”. A látogatók itt megismerhetik a hamisítatlan pannon életérzést.


B12 - Cseresznyevirág kerékpárút

Ugyancsak a Fertő tó közelében vezet a 43 km hosszú Cseresznyevirág kerékpárút, mégpedig cseresznyefák ezrei között, amelyek áprilisban egyetlen hatalmas virágtengerré varázsolják a régiót. Kulináris szempontból májusban vagy júniusban érdemes egy kerékpártúrára vállalkozni, amikor már az érett cseresznyéket kóstolhatjuk

B20 - Lacken kerékpárút

A 48 km hosszú körtúra a Fertő tó körül elterülő természetvédelmi terület mellett vezet nedves rétek és legelők, valamint szikes tavak mentén, amelyek a nyári hónapokban több mint 300 különféle madárfajnak adnak otthon. A színes madarakon kívül azonban különleges fehér szamarakat és szürke marhákat is megcsodálhatunk itt.

 


Fesztivál kerékpárút

A 65 km hosszú Fesztivál kerékpárút Burgenland kulturális kínálatát ismertet meg, amely a fesztiváljairól híres Mörbischt és St. Margarethent köti össze a tartományi fővárossal, Eisenstadttal. Tavi színpad, opera, Haydn lakóháza és munkásságának helyszíne, valamint autentikus fogadók várják a kultúra iránt fogékony kerékpárosokat.

Paradise kerékpárút

A 260 km hosszú Paradies kerékpárút Dél-Burgenlandban vezet három natúrpark, valamint a Rába és a Lapincs (Lafnitz) folyók mentén. A látnivalók között idilli pincesorokat és büszke várakat találhatunk. A dombhátak, amelyek a sík terepet felváltják elektromos kerékpárral könnyedén leküzdhetőek.

Vasfüggöny túraút

Az európai távolsági kerékpárút az egykori vasfüggöny mentén vezet és összesen 20 országot köt össze egymással. A burgenlandi szakasz Kittsee-ben kezdődik, Bécs és Pozsony közelében, majd burgenlandi-magyar határ mentén vezet egészen az osztrák-szlovén határig. A kerékpárút egyes szakaszokon Magyarországon vezet.

 


R32 - Rosalia kerékpárút

A dombhátakkal tarkított Rosalia régióban tett kirándulás alkalmával igazi megnyugvásra lelhetünk. Az 58 km hosszú kerékpárút egyes szakaszokon meredeken emelkedik, de megéri fáradozni: a legendás fesztivál- és koncerthelyszín közelében található földeken édes gyümölcsök, elsősorban a kedvelt wieseni eprek teremnek.


Kapcsolódó hírek





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play