Kerékpáros újdonságok Burgenlandban

2013. június 8.

print

Kerékpáros újdonságok Burgenlandban

A kerékpáros infrastruktúra fejlesztésében úttörő munkát végző Burgenland immár 2500 kilométernyi bicikliúttal, az egész család számára járható sík tereppel, áprilistól novemberig tartó szezonnal, kiváló parkolóhelyekkel, megállókkal és változatos programcsomagokkal várja a vendégeket.





A régió kínálta kerékpárutak közül különösen három népszerű a két keréken érkezők között: a Fertő-tavi, ötcsillagos minősítésű 135 kilométeres útvonal, amelyből 38 kilométer Magyarországon található; a B57-es jelzésű, Weinidylle 121 kilométeren (fele részben hazánkban) vezet végig szőlőskertek és pincesorok között, Ausztria legkisebb borvidékén, valamint az osztrák-szlovén-magyar, 80 kilométeres, kulináris élményekkel színesített Hármashatárút.

 


Újdonság viszont a 97 kilométer Felfedező Biciklitúra, amely a dunamenti szőlőskertektől a Fertő-tóig tart, számos pihenőhellyel, borral, helyi finomságokkal és a szélkerekek között vezető, 51 kilométeres útvonal.

Biciklit sem kell feltétlenül magunkkal vinnünk, a Fertő-tó minden településén találni kölcsönzőt, a nextbike szolgáltatás segítségével non-stop bérelhetünk kerékpárt, akár mobiltelefonunk segítségével is. A tájékozódást GPS is segíti.

 


Aki azonban elektromos kerékpárral vágna útnak, nem kell aggódni a lemerülő akkumulátor miatt, hiszen Burgenlandban nem csupán kölcsönzők, hanem töltőállomások kiterjedt hálózata is elérhető, és az e-bike-osokat vezetett túrákra is invitálják, csakúgy, mint a segway-t választókat.


Kapcsolódó hírek





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play