» Ausztria

» Ausztria » Tirol » Innsbruck


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A múzeumban régészeti-, természettudományi-, történeti-, művészeti-, hangszergyűjteményt találunk. Itt látható Ausztria legnagyobb gótikagyűjteménye.


Az alapítójáról, Ferdinánd Károly főhercegről elnevezett múzeum 1823-ban nyílt meg, és enciklopédikus áttekintést nyújt mindarról, ami Tirol művészetét és kultúráját jelenti. Az őskori, római kori, közép kori gyűjteményeket jelentős képgalériák gazdagítják.

A Tiroli Tartományi Múzeum megalapítása óta a régió kulturális történelmének bemutatását tűzte ki célul, emellett azért az európai művészet is helyet kapott a Ferdinandeumban. Az épület homlokzatát firenzei neoreneszánsz stílusban építették, ami Innsbruckban egyedülálló.

A múzeum nemzetközi és regionális művészettörténeti kiállítási tárgyakat mutat be, valamint izgalmas bepillantást enged Tirol történelmébe. A kiállítás az őskortól indulva a római koron át elvezet a korai középkorba, a román, gótikus és barokk stíluson keresztül a XIX. századba, majd egészen napjainkig. Különleges kiállítások, koncertek és bemutatók szélesítik a Ferdinandeum kínálatát. A múzeumban ritka holland képgyűjtemény is található - köztük Rembrandt és Brueghel képeivel -, ezenkívül csodálatos biedermeier kiállítási darabok, Jakob Stainer hangszerek, valamint különlegességként kiemelhető a középkori üzenetküldés egy igazi mesterműve, egy artuqiden-tál.Tartomány:Tirol
Település:Innsbruck
Cím:6020 Innsbruck, Museumstraße 15
GPS: 47° 16′ 1.19384″, 11° 23′ 51.46361″
Honlap: http://www.tiroler-landesmuseen.at

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward