» Olaszország

» Olaszország » Veneto » Velence


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Bár a legtöbb Velencébe látogató valószínűleg még nem hallott a San Zaccaria-templomról, ezt az egykori kolostoregyüttest a város egyik legszebb egyházi épületének tartják.


A 15. századból származó templom a Campo San Zaccarián található, közvetlenül a vízparton, a Szent Márk tértől délkeletre. A templomot Szent Zakariásnak, Keresztelő János apjának szentelték.

A San Zaccaria kolostor egykor Velence legfontosabb női vallási intézménye volt, és szoros kapcsolatban állt a dózse és a város előkelőségeivel.

Az első templomot a helyszínen a 9. század elején építették, hogy Zakariás holttestének otthont adjon. A jelenlegi épület a gótikus és a reneszánsz stílus keveréke.

A kriptában, amely az eredeti templom legrégebbi fennmaradt része, dózsék maradványai vannak eltemetve. A kripta a templom legfőbb különlegessége: az év nagy részében az árapály miatt elárasztja a víz. A San Tarasio kápolna alatt található, a 10. század elejéről származik, és meglehetősen kicsi, de igen hangulatos.

Emellett a templomban található Giovanni Bellini egyik leghíresebb műve, a San Zaccaria oltárkép, valamint Tintoretto és Tiepolo velencei művészek és a firenzei Andrea del Castagno festményei.

A San Zaccaria-templom a Castello negyedben található, ahol az Arzenál, a Haditengerészeti Történeti Múzeum és a Sant'Apollonia-kolostor is megtekinthető.Tartomány:Veneto
Település:Venezia
Cím:San Zaccaria
GPS: 45° 26′ 1.12722″, 12° 20′ 38.88409″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward