» Magyarország

» Magyarország » Győr-Moson-Sopron » Szigetköz


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A Szigetköz, a „Duna ajándéka” igen gazdag növény-és állatvilágát vízitúrákon kajakkal, kenuval fedezhetjük fel.


Szigetköz több mint 800 kilométernyi vízi úttal és Duna menti kerékpárúttal biztosítja a terepet az aktív pihenéshez.

A Szigetköz a Kisalföld közepén, a Duna és a Mosoni-Duna által határolt területen található. Magyarország legnagyobb szigete a maga 375 km2 területével.

A Szigetköz az ország egyik legkedveltebb vízitúrázó helye. Ártéri erdők, hódok, gémek, kócsagok és vadkacsák teszik izgalmassá az evezést.

Kóstoljuk meg a Szigetköz specialitását, az ecetes halat vagy a vadasan elkészített nyulat. Az ecetes hal az ősök leleményességét mutatja a tartósítás terén: a hal így több napig eláll, a szálkák 3 nap után egyszerűen felszívódnak, arról nem beszélve, hogy milyen finom lesz. A nyúl a zöldségekkel szintén ecetes páclébe kerül két napig, majd kisütik és a zöldséges mártással együtt egy igazi csemegeként kerül az asztalra.

Látnivalók:

Hédervár. A Szigetköz legidősebb kastélya erődként emelkedik ki a Kisalföld síkjából. A 12. században fából készült épület többször megsérült és átépült, jelenlegi barokk formáját a 18. század második felében nyerte el. A Boldogasszony-kápolna a környék egyik legszebb gótikus műemléke, és a Héderváry család temetkezési helye is egyben, itt áll hazánk legidősebb fája, egy 800 éves tölgyfa.

Titkos tipp: Látogass el a kastéllyal szemközti parkba a burgonyabogár szobrához, amely a hazai növényvédelemnek állít emléket.

Denkpál Hallépcső, Dunasziget. Gyönyörű és pihentető hely a természet közepén. Morajló, zubogó vize távolra is elhallatszik, a mellette megbúvó békés, patakos rész viszont olyan érzést nyújt, mintha egy oázisban járnál. Tökéletes helyszín piknikezésre. A felvíz felől érkezve szép betonozott sója ad lehetőséget a kikötésre, kerékpárral is jól megközelíthető.Tartomány:Győr-Moson-Sopron
Cím:Szigetköz
GPS: 47° 51′ 44.42832″, 17° 24′ 24.03382″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward