» Magyarország

» Magyarország » Győr-Moson-Sopron » Szigetköz


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A Szigetközben több biciklis túraútvonal is található, melyek egy része gátakon, kis forgalmú közutakon és falvakon vezet át.


Vadvízi kalandok, több száz kilométernyi szövevényes vízi út, izgalmas kerékpárutak, láp- és ligeterdők, mocsárrétek várják azokat, akik Magyarország legnagyobb szigetére, a közel 400 km2-en elterülő Szigetközbe indulnak kirándulni.

A Szigetközben több biciklis túraútvonal is található, melyek egy része gátakon, kis forgalmú közutakon és falvakon vezet át. A kerékpártúrát a füzesek, a ligeterdők, a gazdag állatvilág, a vadregényes fürdő- és horgászhelyek teszik igazán izgalmassá, miközben a Szigetköz kialakulását, vízrajzát, valamint flóráját és faunáját is megismerheti a kihelyezett táblák segítségével.

Az edzettebbeknek való az EuroVelo 6 nemzetközi kerékpárútvonal részét képező Rajka-Győr biciklitúra, amely a Duna mentén, jó levegőjű, víz- és természetközeli helyeken halad át.

Újabb kerékpáros híd épül Magyarország és Szlovákia között

2023 tavaszán megkezdődtek a kivitelezési munkák a magyarországi Dunakiliti és a szlovákiai Doborgaz közötti hídon, amelyet átadása után kerékpárosok, gyalogosok, a mentőszolgálat és a fenntartási munkálatokat végző gépkocsik használhatnak.

A Dunakiliti-Dobrohost (Doborgaz) közötti gyalogos-kerékpáros Duna-híd és a hozzá vezető szakaszok, műtárgyak megvalósítása lehetőséget teremthet arra, hogy a térségben levő, eddig elszigetelt határ menti települések között kapcsolat alakuljon ki. Az új kapcsolat elsősorban a helyi lakosság számára kedvező, továbbá a turisztikai igényeket is kielégíti.

A híd összeköti a szlovák oldali Kis-Csallóköz szigetet a magyar oldali Szigetközzel, és részévé válik az EuroVelo 6 kerékpáros útvonalnak.

A fejlesztés részeként a Duna jobb parti, Magyarország felőli oldalán gyalogos és kerékpáros út épül a duzzasztómű és a híd közötti szakaszon közel 506 méteres hosszban. A Dunakiliti és Doborgaz közötti híd 500 méter hosszú lesz (mederhíd az ártéri hidakkal együtt), amelynek fele közvetlenül a víz fölött húzódik majd. A hídhoz a szlovák oldalon is gyalogos és kerékpárút kapcsolódik.Tartomány:Győr-Moson-Sopron
Cím:Mosonmagyaróvár
GPS: 47° 52′ 23.44548″, 17° 16′ 20.04312″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward