» Svájc

» Svájc » Fribourg


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Kristálytiszta tavak, idilli falvak, romantikus hegyi panorámák és regionális finomságok: A svájci Fribourg kantonban található La Gruyère régió sok mindent kínál ahhoz, hogy a világ minden tájáról érkező vendégek otthon érezzék magukat.


Ogoz-sziget

Az Ogoz-sziget a Gruyère-tó víztározójában fekszik, és évente csak néhány hétig látogatható gyalogosan - a tó vízszintjének 668 méter alatt kell lennie. A szigetre és vissza gyalog körülbelül egy óra alatt lehet eljutni. A turisták a vízszint-előrejelzést a "Goupe e"-nél ellenőrizhetik. A szigeten tornyok és egy kápolna maradványai találhatók a 13. századból. Aki akarja, felmászhat egy toronyba, és megnézheti a tó körüli gyönyörű természetet.

Abbaye D'Hauterive

Fribourgtól mintegy hét kilométerre fekszik a gyönyörű ciszterci kolostor, az Abbaye D'Hauterive. Guillaume de Glâne, Ecuvillens bárója alapította a hitközséget 1137-ben. A "Hauterive" név "magas partot" jelent, és a közeli homokkősziklákról származik, amelyek a Saane folyó jobb partját alkotják. A kolostor nagyon közel van a Szent Jakab úthoz, és vezetett túra keretében látogatható. A látogatók egy boltban regionális termékeket vásárolhatnak. A park és a templom szabadon megközelíthető.

Kilátás az Elő-Alpokban

A Moléson 2002 méteres magasságban lévő csúcsára kényelmesen fel lehet jutni drótkötélpályával. Egyedülálló kilátás nyílik a svájci Alpokra, sőt, akár a Mont Blanc-ra is vár azokra, akik feljutnak a hegy tetejére. A túrázók számos útvonalat élvezhetnek, a magasságot kedvelők pedig gyalogosan is megmászhatják a masszívumot. A Moléson-sur-Gruyères-i alpesi bemutató tejüzem bemutatja, hogyan készül a tipikus svájci sajt egy hegyi kunyhóban.

Murten

Az azonos nevű tó délkeleti partján, egy kis dombon fekszik Murten kisvárosa, ahol a látogatók árkádok között sétálhatnak és felfedezhetik az óváros középkori sikátorait. Egy szinte megmaradt kör alakú fallal körülvéve - a látogatók körbesétálhatják, és csodálatos kilátás nyílik a háztetőkre és a tóra. Ha szeretné megismerni a régió történelmét, a Murten Múzeum a megfelelő hely: A gyűjtemény 6000 éves történelmet ölel fel. A Murten-tó ideális úti cél a vízi sportok kedvelőinek: wakeboardozás, szél- és sárkányhajózás vagy stand-up paddling. Aki inkább úszni szeretne, az Murtenben egy gyönyörű strandfürdőt talál.

Murten a tóvidék legismertebb városa, és számos kirándulás kiindulópontja. De maga a városközpont is megér egy felfedező túrát: a középkori óváros nemcsak bájával, festői falaival és középkori várával nyűgöz le - itt a vendégek a történelem nyomába eredhetnek: A városközpontot körülvevő fal még mindig szinte teljes egészében megmaradt és látogatható, beleértve a régi várbörtönöket, titokzatos kamrákat és védőtornyokat, amelyek az 1476-os murteni csatára emlékeztetnek.

Alpabzug-Alpesi felvonulás

A Charmey tehenei négy hónapig legelnek a hegyekben, és minden évben visszatérnek az alföldre a hagyományos őszi alpesi felvonulásra. Pompásan feldíszítve a szarvasmarhák visszasétálnak a farmjukra. A pásztorok "Bredzon"-ban - hagyományos rövid ujjú kabátban - és a nők "Dzaquillon"-ban, színes hagyományos ruhában kísérik őket.

Schwarzsee

Az Alpok előhegyei által körülvett Schwarzsee egy igazi kirándulási klasszikus Freiburg kantonban. Titokzatos mesék és legendák fonódnak a Schwarzsee-Senseland köré, amelyeket a "Häxewääg"-en lehet felfedezni. Hét legenda - például az aranylyukról vagy a fekete tehénről szóló - játékos formában is megismerhető, ezért a túra különösen szórakoztató a gyerekekkel. Az útvonal a tó körül és egy vízeséshez vezet, és jó két órát vesz igénybe.

Gruyères kastély

A Gruyères kastély a Fribourgi Elő-Alpok lábánál, egy dombon trónol. Először 1244-ben említik, és a középkorban a Gruyères-i grófok nemesi családjának székhelye volt, amely Nyugat-Svájc egyik legjelentősebbje volt. Aki ellátogat a kastélyba, nyolc évszázad történelmén utazik keresztül: a középkor nyomait, a barokk terem falfestményeit vagy a Daniel Bovy körüli művésztelep gyönyörűen kialakított szobáit ismerheti meg odabent. 

Vanil Noir

A Vanil Noir 2389 méteres tengerszint feletti magasságával a Fribourgi Elő-Alpok legmagasabb hegye. Gazdag növény- és állatvilága miatt a masszívumot körülvevő prealpin táj védett. A növények szerelmesei felfedezhetik az alpesi bétont vagy a hegyi sárkányfejet. Ha a tájban túrázik, találkozhat egy mormotával, vagy akár egy szakállas keselyűt is láthat repülni. A Vaud és Fribourg kantonok határán fekvő terület mintegy 15 négyzetkilométeres. A Bounavaux és a Morteys völgye Freiburgban található

Jaunbach-szurdok

A Jaunbach-szurdokon keresztül egy jól ismert túraútvonal vezet. A túrázók mohával borított sziklaalakzatokat fedezhetnek fel, vagy mászhatnak egy mászófalat. Az útvonal Broc falut köti össze a Montsalvens gátfalával. Az 52 méter magas fal 1920 és 1992 között épült, és jó kilátást nyújt a Lac de Montsalvensre és a Jaunbach-szurdokra. Broc faluban a "La Maison Callier" csokoládégyár meglátogatása kötelező - itt a látogatók nemcsak azt tanulhatják meg, hogyan készülnek a híres csokoládé rudak, hanem meg is kóstolhatják azokat.

Mont Vully

A Murten-, Neuburg- és Biel-tó között fekvő Mont Vully 653 méter magas. Ezen a területen már a kelták is éltek, és még ma is megtalálhatók a nyomaik: a kelta helvéciaiak bástyával ellátott oppidiuma. A Mont Vully misztikus hely - a sziklák állítólag bizonyos időszakokban megfordulnak a tengelyük körül. A hegy déli lejtőjén számos szőlő található. A Sugiez tematikus tanösvényen a nyaralók megnézhetik, hogyan készül a bor.

Aki regionális specialitásokra és borkóstolókra vágyik, az reggeltől estig igazán jól érezheti magát a tóvidéken. A Vully-hegység, az úgynevezett Riviéra a Murten-tónál, csak egy kőhajításnyira van Murtentől, és ideális ellenpontja - itt a természet megtapasztalása és a szórakozás áll a középpontban. A 653 méter magas Mont Vully mentén fekvő falvakban, ahonnan csodálatos panoráma nyílik, az évi sok napsütéses órának köszönhetően a szőlőtermesztés dominál. Rendszeres rendezvényeken az itteni borászok megnyitják pincéjüket, és a vendégek megkóstolhatják boraikat. Különösen a chasselas, a pinot noir és a traminer kerül a pohárba. Megfelelő harapnivaló a Vully-torta, amely híres a régióban. Köménnyel és szalonnával, vagy édes karamellizált cukorral - ennél tipikusabbat nem is nagyon találhatnánk. 



Tartomány:Fribourg
GPS: 46° 40′ 44.08176″, 7° 6′ 9.76068″
Honlap: https://www.fribourgregion.ch/de/

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward