Spanyolországban tovább nőtt a kék zászlós strandok száma

2018. május 9.

print MTI

Spanyolországban tovább nőtt a kék zászlós strandok száma

Idén tizeneggyel több strandon tűzhetik ki ezen a nyáron a kék zászlót Spanyolországban, amely így továbbra is őrzi első helyét a ranglistán.





Tovább nőtt Spanyolországban a kiváló környezeti minősítést jelző, kék zászlós strandok száma, amellyel idén már 590 spanyol természetes fürdőhely büszkélkedhet - tette közzé az eredményt az értékelést készítő Európai Környezetvédelmi Nevelésért Szövetség (FEE) spanyol tagszervezete kedden Madridban.

A tavalyi évhez képest tizeneggyel több strandon tűzhetik ki ezen a nyáron a kék zászlót a dél-európai országban, amely így továbbra is őrzi első helyét a ranglistán.

A kék zászlós strandok számát tekintve Spanyolországot sorrendben Görögország, Franciaország, Törökország és Portugália követi. A legtöbb, 132 kék zászlós tengerparti strand idén is a kelet-spanyolországi valenciai régióban, a Földközi-tenger partján található. 

A fürdőhelyeken kívül Spanyolországban 106 kikötő is megkapta a kiváló értékelést.

Az értékelés elkészítésekor az FEE vizsgálja a víz minőségét, a part tisztaságát, figyelembe veszi a megközelíthetőséget, az akadálymentességet, továbbá a felszereltséget, és hogy van-e vízimentő, illetve egészségügyi szolgáltatás a parton.


Kapcsolódó hírek





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play