Ezen a 10 olasz tengerparton a legjobb nyaralni

2017. június 1.

print Hetedhétország.hu

Ezen a 10 olasz tengerparton a legjobb nyaralni

Ha még gondolkozik, hova menjen nyaralni, segítségül megmutatjuk azokat az olasz tengerpartokat, ahol nemcsak fürödni és napozni lehet, hanem kulturális látnivalók is bőven akadnak.

Az olasz Touring Club Italiano a milánói expón mutatta be idei rangsorát a legszebb és legtisztább olasz tengerpart szakaszokról. Az 1894-ben alapított szervezet az értékelésnél figyelembe vette a partok tisztaságát, a táj és a városközpontok szépségét (építészeti és kulturális örökség), az infrastruktúra, a szállások és a vendéglátás minőségét. Kiemelt szempont volt, hogy a települések mennyire ügyelnek a környezetvédelemre, a szelektív hulladékgyűjtésre és az energiatakarékosságra.


1. Castiglione della Pescaia - Toszkána


Az első helyet a toszkán Castiglione della Pescaia érdemelte ki. A középkori tengerparti kisvárosnak nagy halász hagyománya van. Pont szemben van Elbával, amely Napóleon száműzetésével vált népszerűvé. A város a koraközépkorban nagyon sok kalóztámadást szenvedett el, emiatt szinte teljesen eltűnt. A 9. században menekült meg miután a Pisai Köztársaság elfoglalta.

Castiglione kulcsszerepet játszott Pisa Tirrén-tengeri védővonalában. Először egy, majd három tornyot építettek a dombra, amelyek még ma is dominálják a látképet.

A 13. században a lakosságot a malária tizedelte, mivel az Ombrone folyó mellett fekszik a város, ahol nagyon sok szúnyog él. Miután Toszkána elfoglalta Castiglionét, az uralkodók egyik legelső intézkedése volt ezeknek a szúnyogoknak kiirtása.


Kapcsolódó hírek

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play