Ezen a 10 olasz tengerparton a legjobb nyaralni

2017. június 1.

print Hetedhétország.hu

Ezen a 10 olasz tengerparton a legjobb nyaralni

Ha még gondolkozik, hova menjen nyaralni, segítségül megmutatjuk azokat az olasz tengerpartokat, ahol nemcsak fürödni és napozni lehet, hanem kulturális látnivalók is bőven akadnak.Az olasz Touring Club Italiano a milánói expón mutatta be idei rangsorát a legszebb és legtisztább olasz tengerpart szakaszokról. Az 1894-ben alapított szervezet az értékelésnél figyelembe vette a partok tisztaságát, a táj és a városközpontok szépségét (építészeti és kulturális örökség), az infrastruktúra, a szállások és a vendéglátás minőségét. Kiemelt szempont volt, hogy a települések mennyire ügyelnek a környezetvédelemre, a szelektív hulladékgyűjtésre és az energiatakarékosságra.


1. Castiglione della Pescaia - Toszkána


Az első helyet a toszkán Castiglione della Pescaia érdemelte ki. A középkori tengerparti kisvárosnak nagy halász hagyománya van. Pont szemben van Elbával, amely Napóleon száműzetésével vált népszerűvé. A város a koraközépkorban nagyon sok kalóztámadást szenvedett el, emiatt szinte teljesen eltűnt. A 9. században menekült meg miután a Pisai Köztársaság elfoglalta.

Castiglione kulcsszerepet játszott Pisa Tirrén-tengeri védővonalában. Először egy, majd három tornyot építettek a dombra, amelyek még ma is dominálják a látképet.

A 13. században a lakosságot a malária tizedelte, mivel az Ombrone folyó mellett fekszik a város, ahol nagyon sok szúnyog él. Miután Toszkána elfoglalta Castiglionét, az uralkodók egyik legelső intézkedése volt ezeknek a szúnyogoknak kiirtása.


Kapcsolódó hírek

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play
Hetedhétshop.hu