Múzeumok Hosszú Éjszakája Bécsben különleges gyerekprogramokkal

2018. október 5.

print Eurocomm-PR

Múzeumok Hosszú Éjszakája Bécsben különleges gyerekprogramokkal

2018. október 6-án rendezik meg az osztrák fővárosban a Múzeumok Hosszú Éjszakáját. Ausztria-szerte 700, Bécsben 135 ismert és kevésbé ismert múzeum csatlakozott, sokan közülük külön a gyerekekre is gondoltak.

19. alkalommal rendezik meg, mégis tömegeket mozgat meg az Osztrák Rádió és Televízió (ORF) Múzeumok Hosszú Éjszakája című programja, amelyhez Ausztria-szerte 700 ismert és kevésbé ismert múzeum csatlakozott. Bécsben összesen 135 kiállítóház várja különleges programokkal 2018. október 6-án, este 6 és hajnali 1 óra között az érdeklődőket, sokan közülük külön a gyerekekre is gondoltak.

A Cirkusz- és Bohócmúzeumban például nemcsak a cirkuszok és varieték különös világába pillanthatnak be, de akár varázslótanoncnak is beállhatnak. A Művészettörténeti Múzeumban világkörüli úton vehetnek részt Egyiptomtól Amszterdamig, a Mumokban pedig - zseblámpákkal felszerelve - éjszakai expedícióra indulhatnak, amelyet rémregények és szörnyes fejtörők tarkítanak. Az Osztrák Nemzeti Bank Pénzmúzeumában középkori pénztárcát készíthetnek, a Belvedere-ben pedig olyan múzeumlátogatáson vehetnek részt, amelyen minden ódon kastélyokról, sárkányokról, bátor hősökről és bájos hercegnőkről szól. Aki legalább három helyen járt, annak egy apró ajándékkal kedveskednek a szervezők.

De nemcsak a gyerekek, a felnőttek is változatos és érdekes programok közül válogathanak. Kipróbálhatják például a láthatatlan és a hallhatatlan kiállítást, a Temetkezési Múzeumban gyászzenét hallgathatnak és belefeküdhetnek egy koporsóba, megnézhetik a nemrégiben felújított Secession épületét vagy az idén 650 éves Osztrák Nemzeti Könyvtár Dísztermét. A Zene Házában mindenki újra gyerek lehet kicsit, és zongorázhat a díszlépcsőn, keringőt komponálhat dobókockával és új életre keltheti Mozart arcképét.

A Bécsi Villamosmúzeum jóvoltából - egyfajta guruló múzeumként - három nosztalgiavillamos közlekedik majd a Ringstraße, Kai és Prinz-Eugen-Straße vonalon. Akinek kedve van, akár ezekkel is eljuthat egyik múzeumból a másikba. Erre a célra azonban ismét rendelkezésre állnak a jól ismert shuttlebuszok, illetve a bécsi tömegközlekedési eszközök is, amelyekre szintén érvényes a Múzeumok Hosszú Éjszakájára váltott jegy. Aki pedig inkább biciklivel közlekedne a helyszínek között, annak ott a Citybike. A 120 dokkoló mellé ugyanis - a rendezvény idejére - a kiindulási pontként szolgáló Maria-Theresien-Platz-ra is kihelyeztek egy mobil Citybike-állomást.

Részletes program, helyszínek, jegyek: itt

 


Kapcsolódó hírek

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play