Sárkány lakik 2019 legszebb helyén Ausztriában

2019. október 27.

print Hetedhétország.hu

Sárkány lakik 2019 legszebb helyén Ausztriában

Idén már 6. alkalommal választották meg Ausztria nemzeti ünnepén az ország legszebb helyét.

A versenyt vorarlbergi Lünersee nyerte meg az ORF-en látható „9 Plätze, 9 Schätze“c. műsorban.

A közel 2000 m magasban fekvő kis hegyi tavat hegyi felvonóval vagy egy 6 km hosszú alpesi úton érhetjük el. A tó mélyén a ma is élő néphagyomány szerint egy gonosz sárkány lakik. A gyönyörű környezetben megkerülhetjük a tavat (6,5 km). Ha szerencsénk van, láthatunk mormotákat, kőszáli kecskéket.

2013-ban nemcsak turisták jártak a Lünersee-nél, hanem a nácik állítólagos kincseit kereső kincsvadászok is. A "kincs" valójában az elhurcolt zsidóktól elrabolt vagyontárgyak voltak. Ezt az SS-tag Wilhelm Gross tárta fel röviddel kivégzése előtt, s egy amerikai kihallgató tisztnek is beszélt róla. A második világháború utolsó napjaiban a németek vélhetően számos, a dachaui koncentrációs táborból lopott ékszert, bélyegkülönlegességet és aranyrudat ástak el négy fémdobozban. A tábor foglyaitól elvett értékeket München és az Arlberg-hágó közelében rejtették el, azzal a nyilvánvaló szándékkal, hogy később felkutatják őket. 

1956-ban minden, a "kincs" megtalálásával kapcsolatos remény szertefoszlani látszott, amikor a tavon duzzasztógát épült, s elárasztották a partokat. 2013-ban azonban egy amerikai kincsvadász engedélyt kapott, hogy a tóban keresgéljen, azonban semmit sem talált.

A „9 Plätze, 9 Schätze“c. műsort először 2014-ben rendezték meg. Az első évben, 2014-ben a stájer Grüner See nyert, 2015-ben a vorarlbergi Formarinsee, 2016-ban a tiroli Kaisertal, 2017-ben a vorarlbergi Körbersee, tavaly pedig a felső-ausztriai Schiederweihe lett.

Borítókép: Lünersee. Vorarlberg Tourismus/walser-image.com


Kapcsolódó hírek

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play