Sárkány lakik 2019 legszebb helyén Ausztriában

2019. október 27.

print Hetedhétország.hu

Sárkány lakik 2019 legszebb helyén Ausztriában

Idén már 6. alkalommal választották meg Ausztria nemzeti ünnepén az ország legszebb helyét.A versenyt vorarlbergi Lünersee nyerte meg az ORF-en látható „9 Plätze, 9 Schätze“c. műsorban.

A közel 2000 m magasban fekvő kis hegyi tavat hegyi felvonóval vagy egy 6 km hosszú alpesi úton érhetjük el. A tó mélyén a ma is élő néphagyomány szerint egy gonosz sárkány lakik. A gyönyörű környezetben megkerülhetjük a tavat (6,5 km). Ha szerencsénk van, láthatunk mormotákat, kőszáli kecskéket.

2013-ban nemcsak turisták jártak a Lünersee-nél, hanem a nácik állítólagos kincseit kereső kincsvadászok is. A "kincs" valójában az elhurcolt zsidóktól elrabolt vagyontárgyak voltak. Ezt az SS-tag Wilhelm Gross tárta fel röviddel kivégzése előtt, s egy amerikai kihallgató tisztnek is beszélt róla. A második világháború utolsó napjaiban a németek vélhetően számos, a dachaui koncentrációs táborból lopott ékszert, bélyegkülönlegességet és aranyrudat ástak el négy fémdobozban. A tábor foglyaitól elvett értékeket München és az Arlberg-hágó közelében rejtették el, azzal a nyilvánvaló szándékkal, hogy később felkutatják őket. 

1956-ban minden, a "kincs" megtalálásával kapcsolatos remény szertefoszlani látszott, amikor a tavon duzzasztógát épült, s elárasztották a partokat. 2013-ban azonban egy amerikai kincsvadász engedélyt kapott, hogy a tóban keresgéljen, azonban semmit sem talált.

A „9 Plätze, 9 Schätze“c. műsort először 2014-ben rendezték meg. Az első évben, 2014-ben a stájer Grüner See nyert, 2015-ben a vorarlbergi Formarinsee, 2016-ban a tiroli Kaisertal, 2017-ben a vorarlbergi Körbersee, tavaly pedig a felső-ausztriai Schiederweihe lett.

Borítókép: Lünersee. Vorarlberg Tourismus/walser-image.com


Kapcsolódó hírek

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play