Befagyott a Weissensee, lehet menni korizni

2020. január 1.

print Hetedhétország.hu

Befagyott a Weissensee, lehet menni korizni

Idén is, mint minden évben már decemberben befagyott a karintiai Weissensee. A koriszezont hivatlosan újévkor nyitották meg.





A Weissensee, Európa legmagasabban fekvő (930 m) és legtisztább fürdőtava télen teljesen átalakul, a tükörsima korcsolyapályákon kedvükre sportolhatnak a korcsolyázók, jéghokisok és a curlingesek.

A tó 6,5 négyzetkilométernyi jégfelületével Európa legnagyobb természetes jégpályája. A felületet jégmester ápolja, és alakít ki hokipályákat, 400 méteres köröket a gyorskorcsolyázóknak, illetve több kilométeres túraútvonalakat a hobbi korcsolyázóknak.

A tó jegén kerül megrendezésre minden évben a 11 Holland Város Versenye: itt akár 5000 holland korcsolyázó is összeméri erejét a gyorskorcsolyázásban, a királykategóriában akár 200 kilométeres távon is. A 2020-ban, január 19. és február 1. között immáron harmincadszor megrendezett verseny a világ legnagyobb jégsport rendezvény és Karintia legfontosabb télisport eseménye is egyben.

A környék nemcsak a korcsolyázók, hanem a sífutók paradicsoma is. Több mint 50 kilométeres kijelölt és karbantartott pályahálózat várja őket, gyönyörű helyekre lehet eljutni a sífutólécek segítségével.


Kapcsolódó hírek





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play