Lélegzetelállító koripályák Párizsban

2016. november 9.

print Hetedhétország.hu

Lélegzetelállító koripályák Párizsban

Párizsban több jégpályát is felállítanak a karácsonyi időszakban. Az Eiffel-torony első emeletén március 5-ig lehet korizni.





Hôtel de Ville

Ezek közül az egyik leghíresebb a párizsi Place de l'Hôtel de Ville téren található. A szabadtéri korcsolyapálya december közepétől 2017. március 1-ig várja a csúszkálni vágyókat. Akár párban, akár családi körben érkezik, biztosan maradandó élményben lesz része miközben korcsolyával a lábán siklik Párizs díszletei között. A gyerekek biztonsága érdekében egy 258m2-es terület külön leválasztottak.

Eiffel-torony

December 1-től 2017. március 5-ig lehet korcsolyázni az Eiffel-torony első emeletén. A jégpálya mérete 190m2 és 57 méter magasan helyezkedik el Párizs felett. Naponta mindössze 1000 ember befogadására alkalmas a pálya, viszont nincs belépti díj, csak a szokásos jegyet kell megváltani az Eiffel-toronyba, sőt korcsolyát is ingyen kölcsönözhetünk.


Éjszakai jégpálya 2015-2016 (c) Emeric Livinec


Jégpálya az Eiffel-tornyon 2015-2016 (c) Emeric Livinec

Champs-Elysées sugárút karácsonyi vásárának jégpályája

November közepétől 2017. január 3-ig fogadja a korizni vágyókat a híres sugárút jégpályája, mely a karácsonyi vásár területén belül található. Este csodás élmény a sugárút fényei mellett hasítani a jégen. 

Grand Palais

Párizsban, a Grand Palaisban nyílt meg a világ legnagyobb fedett jégcsarnoka. A környezet igazán lélegzetelállító: a Grand Palais oldalhajójában gyönyörű üvegtető húzódik a korcsolyázók felett.

December közepétől január elejéig minden nap nemcsak a gyönyörű jégpályát élvezhetik a korizók, hanem Párizs egyik legszebb műemlékét is. Napközben meleg italok és ételek kaphatóak, este pedig különleges kivilágításban lehet részük az ide látogatóknak, mely egészen hajnali 2 óráig tart.


Kapcsolódó hírek





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play