Újabb tragikus kőomlás Ausztriában, most a világ legnagyobb jégbarlangjában

2020. július 12.

print Hetedhétország.hu

Újabb tragikus kőomlás Ausztriában, most a világ legnagyobb jégbarlangjában

A világ legnagyobb jégbarlangjához, a Salzburg tartományban lévő Werfen Eisriesenwelt-hez vezető turistaúton történt a baleset, egy 14 éves gyerek meghalt, egy másik súlyosan megsérült. A baleset oka az elmúlt napok heves esőzése lehet.

A világ legnagyobb jégbarlangja, a Jégóriások világa az Alpok legszebb természeti látványosságai közé tartozik. Megközelíteni Ausztria legmeredekebb kabinos felvonójával lehet.

Ezen az úton lehet eljutni a barlanghoz, itt történt a baleset (Fotó: wikipedia/Diego Delso)

A kabinos felvonó alsó állomásához egy 20 perces kényelmes sétával jutunk. A jégbarlanghoz az 2015-ben üzembe helyezett vadonaúj felvonó visz fel 1586 m-re, onnan a barlang bejárata kb. 20 perces meredek hegyi sétával érhető el. A baleset ezen a szakaszon történt.

A szerencsétlenül járt fiú a szüleivel utazott a felvonó hegyi állomásától a barlang bejáratáig. A felső részben, röviddel a fedett, széles galéria után, kb. 1600 méter tengerszint felett következett be a baleset. Az üzemeltető szerint egy nagyjából 30 cm-es kő találta el a fiút, amely 300 méter magasról zuhant rá.

A baleset idején körülbelül 200 látogató volt a jégbarlangban. A barlangot evakuálták és hozzá vezető utat átvizsgálják, a barlang határozatlan ideig zárva marad.

A Jégbarlang nagyon népszerű a turisták körében, naponta több mint 2500, évente pedig kb. 150.000 turista látogat ide.

(Címlapfotó:  Österreich Werbung/Eisriesenwelt)


Kapcsolódó hírek

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play