Szentendre belvárosa életveszélyessé vált

2020. augusztus 7.

print Hetedhétország.hu

Szentendre belvárosa életveszélyessé vált

A felújításra szánt összegek elmaradása miatt a szentenderei önkormányzat a belváros több részét is lezárni kényszerült.





Az egyházzal egyeztetve lezárta az önkormányzat Szentendrén a Templom teret, mert a teret övező, a plébánia tulajdonában lévő támfal a gyalogosok által használt részeken balesetveszélyes állapotában van. A Templom tér csak az Alkotmány utca felől megközelíthető, sem a Fő téri sikátor, sem a Hild lépcső felől nem, valamint a támfal kezdő- és végpontjánál is lezárták az utat.

A balesetek elkerülése érdekében mind a Fő tér felől, mind a Hild lépcső felől, valamint a támfal kezdő- és végpontjánál lévő utakat is lezárták, hogy a támfal mellett ne lehessen közlekedni. A tér csak az Alkotmány utca felől megközelíthető.

Az önkormányzat az egyházzal egyeztetve döntött a lezárásról.

Augusztus 6-án (csütörtökön) zárták le a térre vezető utakat, majd körbekerítették a támfal Templom tér felőli részét. A plébánia tájékoztatása alapján augusztus második felében egyszerű visszaépítés várható a támfalon. A visszafalazás azonban, nagy valószínűséggel nem oldja meg a balesetveszélyes helyzetet.

Mások mellett a szentendrei Templomdomb támfalának felújítása, megerősítése és csapadékvíz-elvezetése, valamint a város Fő terén levő, az 1700-as években épült emblematikus dalmát kereskedőház felújítása is szerepel a Magyar Turisztikai Ügynökség által korábban jóváhagyott, azonban 2019 februárja óta lényegében leállított programban. Szentendre önkormányzata több fórumon, több alkalommal sürgette az MTÜ program azonnali újraindítását, mert a Fő téri Kereskedőház mellett, most már a Templomdomb támfala is életveszélyes állapotban van. A Turisztikai Ügynökség azonban érdemi választ nem adott a város kéréseire, gátat szabva ezzel annak, hogy Szentendre már támogatást nyert két legsürgetőbb projektje a kivitelezés szakaszába jusson.





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play