» Olaszország

» Olaszország » Piemonte


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Meseautók kísérik végig az olasz gazdaság és társadalom történetét a torinói autómúzeumban Leonardo masinájától a tűzpiros Ferrariig.


Az olasz egység 150. évfordulójára varázsolták újjá a torinói Museo dell'Automobilét. Az 1960-ban alapított múzeumot Cino Zucchi építész tette modern kiállítóközponttá.

Kétszáz darab, nyolcvanöt különböző márkájú autó sorakozik a múzeumban. A legelső helyen annak a magától mozogni képes kocsinak a rekonstrukciója áll, melyet Leonardo da Vinci képzelt el 1478-ban.

Látható többek között Margherita olasz királynő Itala autója, a fasiszta vezérek által kedvelt Mercedes-Benzek és a Fiat klasszikusai. Az 1955-ben született Fiat 600, az 1957-es Fiat 500, majd a legendás "cinquecento" mai változata is.

A Cinquecentóként emlegetett népszerű tömegautó, a Fiat 500, amelyből a hatvanas évek közepétől csaknem egy évtizeden át mintegy négymillió darabot gyártottak, "a funkciót szolgáló formának, az anyagok logikus és gazdaságos felhasználásának, valamint annak a meggyőződésnek a példája, hogy a minőségi tervezésnek mindenki számára hozzáférhetőnek kell lennie". Tervezésének köszönhetően a század közepének Olaszországában az 500-as a modern dizájn egyik megtestesítője volt. A Cinquecento sohasem csak egy autó volt, és vitathatatlanul letette névjegyét az autózás történetében, hatvanéves története alatt az 500-as ipari termékből ikonná vált.Tartomány:Piemonte
Település:Torino
Cím:Torino
GPS: 45° 1′ 54.05182″, 7° 40′ 27.2644″
Honlap: http://www.museoauto.it

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward