Bécsben villamoson is beadják az ingyenes influenzaoltást

2020. szeptember 16.

print Eurocomm-PR

Bécsben villamoson is beadják az ingyenes influenzaoltást

Az ingyenes vakcinát nagyon sok helyszínen kérhetik a bécsiek: Háziorvosnál, ambulanciákon, hét oltóközpontban és harminchét erre kijelölt utcában is. Aki egy kicsit "izgalmasabb" élményre vágyik, az foglalhat időpontot az "oltóvillamosra" is.





Október 1-től jövő márciusig minden polgára számára ingyenesen hozzáférhetővé teszi az influenzaoltást Bécs Városa. Ehhez csupán időpontfoglalás szükséges, az injekciót a háziorvosnál, ambulanciákon, az erre kijelölt utcákon és még egy "oltóvillamoson" is be lehet adatni.

Négyszázezer, minden bécsi lakos számára ingyenesen igénybevehető influenzavakcinával készül az osztrák főváros az őszi-téli időszakra. A polgárok figyelmét a következő napokban levélben hívják fel az akcióra. Főleg a rizikócsoportba tartózókat, így az időseket, a fertőzést nagyon könnyen továbbadó gyerekeket, illetve az egészségügyben dolgozókat szeretnék megszólítani. A város nem titkolt célja, hogy minél többen védettebbek legyenek az influenza ellen, így több szabad kapacitás maradjon a koronavírus-fertőzöttek ellátására.

Bécs polgármestere, Michael Ludwig is bíztatja a polgárokat a programban való részvételre: "Oltassák be magukat az influenza ellen – nem kerül semmibe, túl sok idejüket sem veszi igénybe, viszont saját magukat és másokat is megóvják vele". Az ingyenes vakcinát nagyon sok helyszínen kérhetik a fővárosiak: Háziorvosnál, ambulanciákon, hét oltóközpontban és 37 erre kijelölt utcában is. Az ingyenes oltást ezen kívül kórházakban, idősotthonokban és fogyatékkal élőknek fenntartott szociális intézményekben is biztosítják.

Aki egy kicsit "izgalmasabb" élményre vágyik, az foglalhat időpontot az "oltóvillamosra" is, ami hétfőtől-péntekig forgalmas bécsi állomásokon időzik és várja a résztvevőket. Az akcióval az általában január-februárban tetőző influenzajárványra szeretne felkészülni a város. Egyedül az oltóutcákban és az oltóközpontokban napi háromezer vakcinát tudnak beadni.

(Címlapfotó: Oltóvillamos © PID)


Kapcsolódó hírek





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play