2021 végéig nem látogatható az Észak-Alföld legnépszerűbb kastélya

2020. október 10.

print MTI/Hetedhétország.hu

2021 végéig nem látogatható az Észak-Alföld legnépszerűbb kastélya

A tiszadobi Andrássy-kastélyban új állandó kiállítást alakítanak ki, amely az Andrássy-család és a kastély történetét mutatja be.A tiszadobi Andrássy-kastélyban új állandó kiállítást alakítanak ki 1,27 milliárd forint európai uniós forrásból.

Az új kiállítás az Andrássy-család és a kastély történetét mutatja be. Az Andrássy-család fordulatos életét bemutató kiállításnak külön érteket adnak a család visszavásárolt műtárgyai. A kiállításon túl kávézót, múzeumi boltot, éttermet és rendezvényteret is kialakítanak a kastélyban.

Fotók: MTI/Balázs Attila

A Tisza-holtág partján fekvő romantikus kastély építésére gróf Andrássy Gyula korábbi miniszterelnök, az Osztrák-Magyar Monarchia első külügyminisztere adott megbízást. Az 1880-1885 között épült, 2700 négyzetméter alapterületű kastélynak a belső berendezései az I. világháború alatt szinte teljesen megsemmisültek, az épület a II. világháború után állami tulajdonba került, 1950 és 2007 között gyermekotthon volt benne.
    
Az észak-alföldi régió leglátogatottabb kastélya a tiszadobi, a hozzá tartozó 8 hektáros parkkal. Az elmúlt másfél évben mintegy 68 ezren látogattak el oda.

A kastély idén november 1-jén bezárja kapuit, a beruházás elkészültével 2021 végén nyílik meg újra a nagyközönség számára.


Kapcsolódó hírek

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play