A bécsiek akár császári kulisszák között is teszteltethetik magukat

2021. február 4.

print Hetedhétország.hu

A bécsiek akár császári kulisszák között is teszteltethetik magukat

2021. február 4-től akár császári kulisszák között is teszteltethetik magukat koronavírus-fertőzésre a bécsiek. A Schönbrunni Kastélynál nyílt meg ugyanis az osztrák főváros hatodik tesztutcája. 

Újabb helyszínnel bővült a bécsi koronavírus-szűrőállomások sora: ezúttal a Schönbrunni Kastélynál alakítottak ki újabb tesztutcát. Aki tünetmentes, azt az Orangerie-be – a kastély egykori növényházába - várják mintavételre, az enyhe tüneteket mutató emberek pedig a buszparkolóban kialakított drive-in tesztállomáson tisztázhatják, hogy fertőzöttek-e vagy valamilyen más légúti betegségük van.

A schönbrunni tesztutca 2021. február 4-től vehető igénybe, az antigén gyorstesztet online vagy telefonos időpontfoglalás és egyszeri regisztráció után lehet kérni. Akinek pozitív lesz a tesztje, az a helyszínen elvégzhet egy gargalizálós PCR-tesztet.

A frissen kialakított szűrőpont a hét minden napján, reggel hattól este kilenc óráig tart nyitva és hiánypótló teszthelyszín a város nyugati részén. Azért is fontos, hogy a bécsiek minél több helyszínen teszteltethessék magukat, mert a 2021. február 8-i enyhítés után egyes szolgáltatásokat – például fodrászat, manikűr, pedikűr – csak 48 óránál nem régebbi negatív antigén gyorsteszt vagy PCR-teszt felmutatása után lehet igénybe venni. Ráadásul az egészségügyben és szociális szférában dolgozókon túl bizonyos foglalkozási körökben dolgozóknak – ilyenek például a bolti eladók, a tömegközlekedési járművek vezetői, a fodrászok, a pedagógusok, az élsportolók vagy a köztisztviselők – hetente teszteltetni kell magukat. Aki igazolni tudja, hogy fél éven belül átesett a fertőzésen, az mentesül ezen feltétel alól.

A Schönbrunni Kastély és intézményei 2021. február 11-től várják a látogatókat – a járványügyi előírások betartása mellett.

(Nyitókép: A schönbrunni tesztutca bejárata © PID / Kromus)


Kapcsolódó hírek

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play