Hétvégenként újra autómentes lesz a pesti alsó rakpart

2022. április 21.

print Hetedhétország.hu

Hétvégenként újra autómentes lesz a pesti alsó rakpart

2022-ben pesti rakpart hétvégéken ismét a gyalogosoké és bicikliseké lesz.





Hétvégente ismét autómentes lesz a Margit híd és a Közraktár utca közötti rakpartszakasz a pesti oldalon.

A gyalog és mikromobilitási eszközzel, például kerékpárral vagy rollerrel közlekedők – a már jól bevált gyakorlatnak megfelelően – a Margit híd és a Közraktár utca között vehetik birtokba a pesti alsó rakpartot.

Erre az útszakaszra péntekről szombatra virradó éjszakától egészen vasárnap este 23 óráig nem hajthatnak be a gépjárművel közlekedők.

A 105-ös és a 178-as autóbuszok a Gyöngyösi utca végállomás felé a Petőfi Sándor utcán át közlekednek, nem érintik az Eötvös tér és a József nádor tér megállóhelyeket, megállnak azonban a 15-ös és a 115-ös buszok Erzsébet téri megállójánál.

A rakpart tavaly szeptemberben nyílt meg legutóbb hétvégén az érdeklődők előtt.

A korábbi tapasztalatok alapján kedvelt helyszín lett a pesti alsó rakpart. A reggeli órákban rendszerint sportolókat lehetett itt látni: futók és kerékpárversenyzők tréningeztek ezen a szakaszon, sőt még néhány sífutó is itt tartotta az edzését görsível. Körülbelül 11 órától átvették a helyüket a családok, a nagyobb létszámban, lassabban sétálók vagy kirándulók.

(Címlapfotó: Kerékpárosok és gyalogosok közlekednek a gépjárműforgalom elől a hétvégére lezárt pesti alsó rakparton, előtérben motoros rendőrök 2020. május 16-án. MTI/Mónus Márton)


Kapcsolódó hírek





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play