» Magyarország

» Magyarország » Zala » Őrség


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Zala megyei, őrségi település.


2010-ben ökumenikus szertartás keretében szentelték fel a 36 lelkes Magyarföld fatemplomát, amelyet több száz önkéntes épített fel és rendezett be több mint egy év alatt Mújdricza Péter építész tervei alapján.

A templom építését a Nemzeti Színház jótékonysági gálaestjén befolyt bevételből, valamint magánszemélyek, vállalkozások és egy bank adományából finanszírozták. Több száz önkéntes - köztük asztalosmesterek, ácsok - kétkezi munkával segítették a megvalósítást.

Fatemplom fesztivál

Szabadtéri koncertekkel, irodalmi műsorokkal és szakrális előadásokkal várják a látogatókat a 2022. július 8. és 10. között Magyarföldön, a Fatemplom Fesztiválon.

Az összművészeti fesztivált a különböző stílusok teszik különlegessé. Jazz és a népzene csendül fel, énekelt versek hangzanak majd el. Aranyosra festem címmel pedig Halmos Béla tiszteletére nyílik kiállítás.

A programsorozatot július 7-én a Romungro Gipsy Band együttes szabadtéri koncertje nyitja. A Pajtában A Szakralitás misztériuma címmel nyílik tárlat. Az esti órákban a Csík zenekar lép színpadra.

Fellép a zalaegerszegi Szimfonikus Zenekar is, amely egy Beethoven-zongoraverseny előadása után a Kaláka együttessel közösen is muzsikál.

Az est zárásaként Bartók-népzenefeldolgozásokat szólaltatnak meg: Tóth László zongorázik, Bognár Szilvia autentikus népzenét énekel, Szokolay Dongó Balázs pedig fúvós hangszereken játszik.

Július 9-én (szombaton) megnyitják Korzenszky Richárd emeritus tihanyi perjel fotóit bemutató tárlatot.

A koncertsorozat a Neil Young Sétány, Petruska, a Kaláka együttes és a PASO zenekar (Pannonia Allstars Ska Orchestra) műsorával folytatódik.

Vasárnap a MH Légierő Zenekar ad szabadtéri koncertet. A fatemplomban ökomenikus istentiszteletet mutatnak be a fellépő művészek, valamint három felekezet közreműködésével. Ezt követően a Hit és művészet címmel tartandó fórumbeszélgetésre invitálják a résztvevőket.  

A Magyarföldön, Rátóti Zoltán színművész kezdeményezésre, civil összefogással emelt ökumenikus templomot 2010. június 18-án szentelték fel. A következő esztendőben rendezték meg az első ünnepet, amely az évek során többnapos fesztivállá, az Őrség egyik kiemelkedő kulturális rendezvényévé vált.Tartomány:Zala
Cím:Magyarföld
GPS: 46° 46′ 35.21244″, 16° 24′ 59.21244″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward