Jégálom: Ökobarát Bécs legnagyobb szabadtéri korcsolyapályája

2021. december 21.

print

Jégálom: Ökobarát Bécs legnagyobb szabadtéri korcsolyapályája

Téli szórakozás a Burgtheater és a Bécsi Városháza között: 2022. január 19-én nyitja meg kapuit a Jégálom, a Wiener Eistraum.

1996-ban még csupán 1.800 négyzetméteren, míg idén már több mint 9.000 négyzetméteres jégpályával várja a korcsolyázni vágyókat a Bécsi Jégálom. Az évek során egyre csak bővült a pálya: mára már nemcsak a város szívében felállított hatalmas korcsolyapálya, hanem a hozzá kapcsolódó romantikus ösvény a parkban, ahol a fák alatt kanyargó úton lehet korcsolyázni, illetve a Sky Rink Jégterasz, a korcsolyapálya "emelete" is része a téli hangulatnak. 120 méter hosszú emelkedő vezet fel a jégteraszra, napnyugta után lenyűgöző fényjátékkal világítják majd meg.

Továbbra is külön gyakorlópálya segíti a kezdő korcsolyázókat és a gyerekeket, illetve a bécsi óvodák és iskolák is ingyen használhatják a Wiener Eistraum pályáját tanítási napokon 10-16 óráig. Most is kialakítják a nagy sikerű curling-pályákat, ezen kívül pedig idén egy nagyjából 20 fő befogadására képes faházat is felállítanak a Rathausparkban.

Mivel Bécs legnagyobb ideiglenes jégpályája környezetbarát módon valósul meg, a Wiener Eistraum 2020-ban elnyerte az ÖkoEvent díjat. A tudatos hulladékkezelésen túl a gasztronómiai standok újrahasznosítható edényekben, bio minőségű élelmiszereket és hazai termelésből származó kulináris kínálatot biztosítanak a látogatónak.

A Bécsi Jégálom egészen 2022. március 6-ig várja a látogatókat.

Korizás közben érdemes néhány pillantást vetni a bécsi Városházára

A Rathaus az osztrák főváros egyik legszebb neogótikus épülete. A Városháza előtt téren rendszeresen tartanak különféle rendezvényeket, a leghíresebbet advent idején, ekkor fénylő mesevilággá változik. 

1872 és 1883 között építette Friedrich von Schmidt, aki annak előtte a kölni dóm építőmestere volt. megépítéséhez kereken 30 millió téglát és 40.000 köbméter terméskövet használtak fel.

A Városháza árkádos udvarának területe 2.804 nm, Európa egyik legnagyobb belső udvara.

A díszterem 71 méter hosszú, 20 méter széles, és 18,5 méter magas. Ha a tűzrendészet engedélyezné, itt egyszerre akár 1.500 pár is keringőzhetne. A torony 97,9 m magas, a tetején pedig egy 3,40 m magas páncélos lovag áll 6 méteres lándzsával, az úgynevezett Eiserner Rathausmann, amely Bécs egyik jelképévé vált. Lába is hatalmas, a szobor cipőmérete 63-as.


Kapcsolódó hírek

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play