Új látványosság Tokaj-Hegyalján: Egyedülálló libegő épül a Kopasz-hegyen

2022. február 4.

print Hetedhétország.hu

Új látványosság Tokaj-Hegyalján: Egyedülálló libegő épül a Kopasz-hegyen

Tokajban az országban egyedülálló, zártkabinos, négyévszakos libegőt épül, a kopasz-hegyi TV-tornyot is megújítják.A több mint 2 km-es nyomvonalon közlekedő libegő végpontja a Kopasz-hegyi TV-toronynál lesz, amelyben kiállítótér, kiszolgáló egységek és panorámalift várja a látogatókat.

Az 1960-as években épült TV-torony mindig is népszerű kirándulóhely volt Tokajban, jelenleg azonban nem látogatható. Ezért a libegő megépítésével párhuzamosan a tornyot is megtöltik vendégbarát funkciókkal, hogy a látogatók még magasabbról csodálhassák meg a környéket.

A Tv-torony első emeletén kiállítótér és kiszolgáló egységek lesznek, ám a fő attrakció a különálló, 50 méter magas panorámalift lesz, amelyet egy híddal kötnek össze a toronnyal. Szintén megújul a kilátórész is, az úgynevezett „gomba”, de kialakítanak egy panorámalépcsőt is.

A Fesztiválkatlanban, a libegő kiindulási pontjánál a tervek szerint egy 600 négyzetméteres, többszintes épület várja majd a látogatókat, míg a végpontnál, a Kopasz-hegy felső részén egy fogadóállomás létesül.

A libegő tervezett nyomvonala érint kül- és belterületet, zártkerti ingatlanokat és nem utolsó sorban korábban bányaterületként funkcionáló részeket is. Biztonságos működtetéshez 9-14 tartóoszlopot építenek.

(Címlapfotó: Wáberer György/Facebook)

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play