A párizsi Grévin viaszmúzeum száműzi Putyin szobrát

2022. március 3.

print Hetedhétország.hu

A párizsi Grévin viaszmúzeum száműzi Putyin szobrát

Ukrajna lerohanása miatt a Grévin Múzeum először távolít el szobrot. Putyin helyére Zelenszkij ukrán elnök szobra kerülhet.A párizsi Grevin Múzeum kedden eltávolította Vlagyimir Putyin orosz elnök viaszfiguráját az ukrajnai inváziója elleni tiltakozásul, miután a látogatók megrongálták - adta hírül a Reuters.

"A múzeum történetében először vonunk vissza egy szobrot a jelenleg zajló történelmi események miatt. Tekintettel a történtekre, mi és a személyzetünk nem akarjuk, hogy minden nap rendbe kelljen hozni a haját és a külsejét" - mondta Yves Delhommeau múzeumigazgató a France Bleu rádiónak.

Arra a kérdésre, hogy ki kerülhet most Putyin helyére a Joe Biden amerikai elnök és Hszi Csin-ping kínai elnök szobrai közötti üres helyre, Delhommeau azt mondta, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök lehet az.

"Talán Zelenszkij elnök veszi majd át a helyét, aki hős lett, mert ellenállt és nem menekült el az országából. Tökéletesen elfoglalhatja a helyét a történelem és napjaink nagyjai között" - mondta.

Putyin viaszfigurája nem először lett rongálás áldozata. 2014-ben, miután Oroszország elcsatolta Ukrajnától a Krímet, egy tüntető, akinek a csupasz mellkasára az "Öljük meg Putyint" felirat volt festve, leszúrta a szobrot, és betörte a koponyáját.

(Címlapfotó: A múzeum bejárata Párizsban (c) wikipedia/Chabe01)


Kapcsolódó hírek

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play
TGT Drón