Két év után újra megnyílnak Bécsben a húsvéti piacok

2022. március 11.

print Hetedhétország.hu

Két év után újra megnyílnak Bécsben a húsvéti piacok

Idén ismét szabadon lehet piacozni Bécsben.

 
Az elmúlt két évben a bécsi húsvéti vásárokat a járvány miatt le kellett mondani.

Idén azonban ismét szabadon lehet piacozni; ha a fertőzési helyzet nem romlik drasztikusan, a 2-G szabályt csak a vendéglátóhelyeken alkalmazzák.

Az Altwiener Ostermarkt a Freyungon, az Ostermarkt am Hof és a Kalvarienberg Fest április 1-én nyitja meg kapuit. A Schönbrunni kastély húsvéti vására április 2-18-ig, húsvéthétfőig tart nyitva. A négy hivatalos piac mellett kisebb standok is működnek, például a floridsdorfi Franz-Jonas-Platzon.

Amennyiben a világjárványhelyzet drasztikusan súlyosbodna, a kormány ismét korlátozásokról dönthet. "Jelenleg nem úgy tűnik, hogy így lesz" - mondta Alexander Hengl, a bécsi piacok szóvivője.

"Jelenleg azokon piacokon, ahol ténylegesen ételt és italt árulnak, ott el kell végezni a 2-G ellenőrzést" - mondja Hengl. A vendégeknek itt tehát igazolniuk kell, hogy beoltották őket vagy meggyógyultak. Egyébként a koronavírus miatt nincsenek korlátozások.

A schönbrunni piac legnaposabb részén átfogó gyermekprogramokat is szerveznek, mint például virágkötészet vagy körhintázás. A húsvéti vásáron indítanak egy adománygyűjtő kampányt az ukrajnai menekültek javára, és ha lehetséges, ukrán gyerekeket is meghívnak a húsvéti vásárra.

(Címlapfotó: Freyung húsvéti vására (c) Österreich Werbung, Fotó: allOver/VSL)


Kapcsolódó hírek

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play