Hamarosan nyit a Familypark: Hódvár idén az új attrakció

2022. március 14.

print Hetedhétország.hu

Hamarosan nyit a Familypark: Hódvár idén az új attrakció

A Familypark 2022. április 9-én kezdi meg az új szezont. Néhány héttel később a Hódvár vadvízi hullámvasút megnyitása következik.

Az új Hódvár vadvízi hullámvasutat a Falusi gazdaság tematikus részlegen építették fel. Egy felvonó visz fel 17 méter magasra, innen indul a száguldás a mélybe, majd jön a hatalmas csobbanás. Ez persze még nem minden: az út során még tartogatnak egy-két meglepetést!

A hódok társas lények és családokban élnek. Nyilvánvaló tehát, hogy Pauli hód új attrakcióját is családbarátra tervezték. Egy felnőtt kíséretében a gyerekek már 1 méteres magasságtól átélhetik ezt a vidám vizes kalandot.

Két év után, amikor a Familypark a COVID korlátozások miatt csak két hónapos késéssel nyithatott, idén a húsvéti ünnepek április 9-i kezdetével a szezon pontos kezdésére számítanak. A jelenlegi szabályozás szerint nem várható korlátozás a működésben vagy a látogatók számában.

A világjárvány ellenére az elmúlt másfél évben 9,5 millió eurós beruházással egy új nagy attrakció építésén dolgoztak a Familyparkban.

Néhány hét múlva az első látogatók helyet foglalhatnak Ausztria legnagyobb vadvízi hullámvasútjának egyik fatörzsében, és kalandos és szórakoztató utazást tehetnek a hódok fűrészüzemében.

A pálya többek között az állatsimogató egykori területén épült, közel 5000 m²-es területen, 325 méteres pályahosszal. Az aranyos kis hódok mulatságos jelenetei mellett az utazás más különlegességeket is tartogat. A csúcspont minden bizonnyal a szokatlan nyitott felvonó, amely 17 méter magasra viszi fel a látogatókat. Onnan akár 65 km/h sebességgel ereszkedik lefelé, és egy tevepúp biztosítja, hogy az utazás ne legyen unalmas. A tevepúp rövid ideig a súlytalanság érzését nyújtja, mielőtt egy hatalmas csobbanásban fejezné be a kalandot.

A 100 cm-nél magasabb gyermekek egy felnőtt kísérővel, a 130 cm-nél magasabbak pedig egyedül is megtapasztalhatják a kalandot.

Újdonságok vannak a belépőjegyek áraiban is:

A normál napijegy ára idén 30 euró. Az online áruházban történő foglalással - a vásárlás időpontjától függően - jegyenként akár 3 eurót is megtakaríthat. Csak dátummal ellátott napijegyek kerülnek értékesítésre.

A népszerű éves jegy ára 79 euró marad (2020 óta nem emelkedik az ár).


A Familyparkról

A Familypark a burgenlandi St. Margarethenben található Familypark Ausztria legnagyobb vidámparkja. A több mint 145 000 m²-es területen a park négy különböző tematikus világban kínál látnivalókat: kalandvár, farm, meseerdő és kalandsziget. A vidámparkban 17 különböző vendéglátóhely is található.

(Címlapfotó: Familypark, Hódvár (c) Familypark/Franke)


Kapcsolódó hírek

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play