A világon egyedülálló felfedezés: Új bogárfajt találtak Burgenlandban

2022. május 30.

print Hetedhétország.hu

A világon egyedülálló felfedezés: Új bogárfajt találtak Burgenlandban

Még kép sincs róla.Új rovarfajt talált a WWF, az Ökoteam és a Pannatura a burgenlandi Esterházy-birtok egyik erdőterületén - tudta meg az ORF Burgenland.

A felmérés során, amelyet a grazi Ökoteam Intézet végzett a közös projekt részeként, 1150 rovarfajt fedeztek fel, köztük néhány erősen veszélyeztetett fajt. Ezek közül 100-at először láttak Burgenlandban, hatot először Ausztriában, egyet pedig a világon először.

Egy körömrágó bogárfajhoz tartozó egyedet, az állatnak még nincs neve: A korábban ismeretlen fajról még fényképet sem tettek még közzé.

"Ezekben az erdőkben az a különleges, hogy a gazdálkodás ellenére nagyon idős és kivételesen sűrű holtfa-állományok találhatók" - mondta Karin Enzenhofer, a WWF projektvezetője.

Matthias Grün, a Pannatura ügyvezető igazgatója kijelentette: "A projekt világossá teszi, hogy lehetséges a természettel összhangban lévő sikeres gazdálkodás. A hangsúly nemcsak a biológiai sokféleség megőrzésén van, hanem az aktív erdőgazdálkodással kölcsönhatásban a biológiai sokféleség előmozdításán is."

A projekt Burgenland tartomány és az Európai Unió támogatásával valósult meg. A biológiai sokféleség megőrzése érdekében a természetvédelmi szakértők a gazdasági erdőkben nagyobb öreg- és holtfa-állományokat, valamint az erdőtulajdonosok számára ösztönzőket szorgalmaznak.

(Címlapfotó: Az Esterházy-birtokhot tartozó erdőkkel ölelt Fraknó vára (c) Österreich Werbung/Andreas Tischler)


Kapcsolódó hírek

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play
Hetedhétshop.hu